Predrag Danilović napušta mesto predsednika Košarkaškog saveza Srbije

Košarkaški savez Srbije će u narednom periodu dobiti novog predsednika, budući da Predrag Danilović napušta poziciju prvog čoveka srpske košarke.
Kako prenosi Meridian sport, ovaj 54-godišnji funkcioner, a nekada proslavljeni košarkaš, odlazi sa ove pozicije pre isteka ugovora, koji je potpisan do decembra ove godine.
 
"Danilović želi da se povuče ranije kako bi se izborni proces završio što pre i tako omogućio nasledniku na mestu predsednika da donese odluku o selektoru reprezentacije pre početka novog ciklusa", piše Meridijan sport.
Danilović je na čelo KSS došao 2016. godine, a reizabran je 2020. godine. Mušku seniorsku košarkašku reprezentaciju Srbije u novembru očekuje kvalifikacioni "prozor" za Evropsko prvenstvo koje se održava 2025. godine.
 
Kako piše Sport klub, tokom Danilovićevog mandata na najodgovornijem mestu srpske košarke, muški državni tim osvojio je drugo mesto na Mundobasketu 2023, Evrobasketu 2017. godine i bronzu na nedavno okončanim Olimpijskim igrama.
Ženska reprezentacija je 2021. osvojila naslov evropskog šampiona, uz bronzu 2019. na istom takmičenju i četvrto mesto na Igrama u Tokiju pre 2021.
 
Pod ingerenciju KSS spada i basket 3×3, u kojem je Srbija imala pregršt uspeha u poslednjih osam godina.
 
Tokom izuzetno uspešne igračke karijere Danilović je nosio dres Partizana, Virtusa, Majami Hita, Dalas Meveriksa i jugoslovenske reprezentacije. Od 2000. do 2004. bio je potpredsednik KK Partizan, a od 2007. do 2015. godine vršio je funkciju predsednika beogradskih crno-belih.
  • Miroslav

    14.08.2024 13:43
    ni po babu ni po...
    U ustavu istina pise u cl. 10 da je u republicu srbiji u sluzbenoj upotrebi srpski jezik i cirilicko pismo.
  • Tamo 'vamo

    14.08.2024 06:15
    Sale
    Bas da je bio prosečan, ne bih rekao. A za ovo drugo nemam pojma niti me interesuje. Doći će neko iz stranke i kss da vodi.
  • XzX

    13.08.2024 21:59
    vrdalamina volja
    Ko god je imao veze sa Partizanom, mora da se skloni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Norisu pol pozicija u Singapuru

Vozač Meklarena Lando Noris startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

Zvezda izgubila od Benfike u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na domaćem terenu u Beogradu od Benfike 1:2, u utakmici prvog kola Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom formatu.

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.