Đoković na startu US opena protiv tenisera iz kvalifikacije

Srpski teniser Novak Đoković počeće odbranu titule na US openu protiv tenisera iz kvalifikacija, odlučeno je večeras žrebom u Njujorku.
Đoković bi u drugom kolu trebalo da igra protiv pobednika duela sunarodnika Lasla Đerea i Nemca Jana Lenarda Štrufa, a posle toga protivnik bi mogao da mu bude Australijanac Aleksej Popirin.
 
Na drugoj strani žreba su ostali favoriti za osvajanje titule na poslednjem grend slem turniru u sezoni, prvi teniser sveta Italijan Janik Siner igraće protiv domaćeg igrača Mekenzija Mekdonalda, dok će Španac Karlos Alkaras igrati protiv tenisera iz kvalifikacija.
Na toj strani žreba je i Rus Danil Medvedev, koji će igrati protiv srpskog tenisera Dušana Lajovića. Srpski teniser Miomir Kecmanović igraće protiv Japanca Jošihita Nišioke.
 
Grk Stefanos Cicipas igraće protiv Australijanca Tanasija Kokinakisa, dok će protiv tenisera iz kvalifikacija igrati i Poljak Hubert Hurkač, Grigor Dimitrov iz Bugarske, Norvežanin Kasper Rud i Francuz Gael Monfis.
U ženskoj konkurenciji branilac titule Amerikanka Koko Gof igraće u prvom kolu protiv Francuskinje Varvare Gračeve.
 
Prva teniserka sveta Poljakinja Iga Švjontek igraće protiv teniserke iz kvalifikacija, a na drugoj strani žreba je drugi nosilac Beloruskinja Arina Sabalenka, koja takođe čeka protivnicu iz kvalifikacija.
 
Dvostruka šampionka US opena japanska teniserka Naomi Osaka igraće protiv Letonke Jelene Ostapenko, a hrvatska teniserka Dona Vekić protiv teniserke iz kvalifikacija.
 
Kazahstanka Elena Ribakina, Dankinja Karolina Voznijacki i Beloruskinja Viktorika Azarenka igraće protiv teniserki iz kvalifikacija.
 
Takmičenje na US openu održaće se od 26. avgusta do 8. septembra na terenima Flašing Medouza u Njujorku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

KSS: Selektore, hvala

Košarkaški savez Srbije (KSS) izrazio je zahvalnost dosadašnjem selektoru reprezentacije Srbije za sve što je učinio za nacionalnu selekciju.

Međedović bez trofeja u Istanbulu

Teniser Srbije Hamad Međedović nije uspeo da osvoji ATP čelendžer u Istanbulu, pošto je danas u finalu poražen u dva seta 4:6, 2:6 od Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine.

Sabalenka osvojila titulu na US openu

Druga teniserka sveta Beloruskinja Arina Sabalenka osvojila je titulu na US openu, pošto je u finalu pobedila Amerikanku Džesiku Pegulu sa 2:0 po setovima 7:5, 7:5.