Đoković neće učestvovati na turniru u Beogradu: Nezgodna je nedelja, pred masters u Torinu

Novak Đoković izjavio je danas posle pobede protiv 138. igrača sveta Moldavca Radua Abota na početku Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, da neće ove godine igrati na ATP turniru u Beogradu.
Đoković neće učestvovati na turniru u Beogradu: Nezgodna je nedelja, pred masters u Torinu
Foto: Beta/AP
Dodao je da će se tada spremati za završni masters sezone u Torinu.
 
Beograd će od 3. do 9. novembra ove godine biti domaćin ATP teniskog turnira serije 250. Turnir će biti odigran na tvrdoj podlozi u "Beogradskoj areni".
"Nažalost, ove godine neću igrati na tom turniru, ali želim uspeh organizatorima. Nadam se da će ostali srpski teniseri igrati, da će biti neko zvučnije ime. Nezgodna je nedelja, pred masters u Torinu, pred kraj je sezone. Videćemo šta će biti, siguran sam da će biti uspešno", rekao je Đoković.
On je dodao da licenca za turnir zapravo pripada Sankt Peterburgu, a da je ove godine prvobitno bilo planirano da se odigra u španskom gradu Hihonu.
 
"Ove godine se pružila prilika da se uzme licenca na dve godine. Ta licenca ne pripada nama, nego turniru u Sankt Petersburgu i onda zbog situacije u Rusiji, dosta se premeštao. Drago mi je da imamo dve godine garantovane", dodao je teniser.
 
Beograd je već bio domaćin ATP turnira serije 250, pošto je na otvorenim terenima na Dorćolu od 2009. do 2012. i od 2021. do 2022. igran Srbija open, koji je prošle godine privremeno izmešten u Banjaluku i održan pod nazivom Srpska open.
 
Đoković je pobedio danas Abota posle tri seta, 6:2, 6:2, 6:4. Drugi teniser sveta pobedio je posle dva sata i sedam minuta.
 
Četvorostruki šampion US opena igraće u drugom kolu protiv sunarodnika, 109. tenisera sveta Lasla Đerea.
  • Ja

    27.08.2024 20:15
    Poltron
    I ne mora Vuciceve ne volim da vidim

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

KSS: Selektore, hvala

Košarkaški savez Srbije (KSS) izrazio je zahvalnost dosadašnjem selektoru reprezentacije Srbije za sve što je učinio za nacionalnu selekciju.