Argentinski vozač prelazi iz Formule 2 u Formulu 1, voziće za Vilijams

Argentinski vozač u Formuli 2, Franko Kolapinto, imenovan je za novog vozača ekipe Vilijams u Formuli 1, nakon što je tim odustao od Amerikanca Logana Sardženta.
Kolapinto, trenutno šestoplasirani u F2, za Vilijams će voziti od trke za Veliku nagradu Italije, koja je na programu u nedelju, 1. septembra, od 15 sati.
 
Sardžent je za Vilijams vozio od 2023. godine, a na 36 trka osvojio je jedan poen, i njegov najbolji plasman ove godine bio je 11. mesto.
Na prošlonedeljnom treningu za Veliku nagradu Holandije, Amerikanac je doživeo udes, a samu trku završio je na 16. poziciji.
 
Direktor Vilijamsa, Džejms Vouls kazao je da odluka da vozač bude zamenjen u sred sezone nije bila laka, ali da veruje da timu daje najbolje šanse da se takmiči za poene.
"Upravo smo unapredili bolid i moramo da maksimiziramo svaku šansu za postizanje poena u veoma teškoj borbi za sredinu tabele", rekao je Vouls.
 
Američki vozač Logan Sardžent je već trebalo da bude zamenjen na kraju sezone, kada u tim dolazi Karlos Sainc iz Ferarija, i koji će za Vilijams u sezoni 2025 voziti u paru sa Aleksom Albonom.
Sa druge strane, 21-godišnji Kolapinto, navodi da će za dolazak u F1 na sredini sezone biti potrebno mnogo učenja.
 
"Ali sam spreman za izazov i potpuno fokusiran da radim koliko god mogu sa Aleksom i timom, kako bi doneli uspeh", dodao je Argentinac.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

KSS: Selektore, hvala

Košarkaški savez Srbije (KSS) izrazio je zahvalnost dosadašnjem selektoru reprezentacije Srbije za sve što je učinio za nacionalnu selekciju.