VIDEO: Gradonačelnica Pariza plivala u Seni i pred Paraolimpijske igre

Gradonačelnica Pariza An Idalgo ponovo je plivala u Seni kao i pred Olimpijske igre, ovog puta uoči otvaranja Paraolimpijskih igara i paratriatlonskih takmičenja.
Na snimku koji je objavljen na Instagram vidi se kako se, nasmejana, kupa pod sunčanim nebom u centru glavnog grada, u pratnji desetina ljudi u vodi.
 
"Od sledeće godine kupanje u Seni će postati nezaobilazna stvar za parisko leto!", napisala je ona u poruci uz snimak, ponovivši obećanje da će učiniti da ta reka bude za plivanje za sve u leto 2025. godine.
Mesto na kojem se kupala treba da bude jedno je od tri kupališta u Seni.
 
Dekontaminacija Sene bila je jedan od stubova pariske kandidature za Olimpijske igre i jedan od delova "olimpijskog nasleđa" kojim su organizatori hvalili.
An Idalgo se prvi put okupala u Seni 17. jula, devet dana pre početka Olimpijskih igara, održavši obećanje pred novinarima iz celog sveta, više od sto godina otkad je plivanje u reci bilo zabranjeno zbog zagađenja.
 
Ukupno su država i lokalne vlasti uložile 1,4 milijarde evra od 2016. kako bi omogućile kupanje u Seni i Marni, njenoj glavnoj pritoci.
 
 
Međutim, 30. jula, triatlon za muškarce je odložen za jedan dan iz "zdravstvenih razloga" jer je voda u Seni i dalje bila previše zagađena, posebno posle jake kiše.
 
Kao i olimpijci pre njih, paraolimpijci će krenuti u Senu na paratriatlon plivačko takmičenje 1. i 2. septembra.
Trka će se održati na petlji od 750 metara počevši od Mosta Aleksandra Trećeg i proći ispod mosta Palate invalida.
 
Nedelju dana posle Olimpijskih igara, organizatori su istakli da je "kvalitet vode u skladu sa standardima za plivanje u skoro svim tačkama" što je pisalo u zajedničkom saopštenju za štampu prefekture Il de Frans, Gradske skupštine Pariza i Organizacionog odbora Igara.
  • Азем Власи

    27.08.2024 22:04
    Раденска три срца
    Овај пример треба да следи и градоначелник Ђурић да плива у Дунаву пред Вучићем и Макроном ,чисто да покаже да нема ваљкастог црва у води

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

KSS: Selektore, hvala

Košarkaški savez Srbije (KSS) izrazio je zahvalnost dosadašnjem selektoru reprezentacije Srbije za sve što je učinio za nacionalnu selekciju.