Nebojša Đurić osvojio srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu

Atletičar Nebojša Đurić osvojio je večeras srebrnu medalju u disciplini bacanje kugle (F55) na Paraolimpijskim igrama u Parizu.
Nebojša Đurić osvojio srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu
Foto: Pixabay

On je do srebra stigao hicem iz druge serije od 11,98 metara.

Zlatnu medalju je osvojio aktuelni svetski rekorder Bugarin Raždi Ruždi, koji je najbolji hitac od 12,40 metara bacio u trećoj seriji.
 
Bronza je pripala Poljaku Lehu Stoltmanu (11,90 m).
Prethodno su medalju Srbiji obezbedile reprezentativke u parastonom tenisu Nada Matić i Borislava Perić-Ranković. Njih dve su jutros osigurale najmanje bronzanu medalju pošto su se plasirale su se u polufinale dubla.
 
Srpska paratekvondistkinja Marija Mičev nije uspela da osvoji bronzu pošto je u repesažu u kategoriji do 57 kilograma poražena od Nepalke Paleše Goverdan rezultatom 8:15.
  • Sava

    31.08.2024 10:53
    Nema ni nagrade ni doceka, oduzeto mu je srebrno odlicje.
  • Like sport

    31.08.2024 08:00
    nagrada i doček
    Bravo, sve čestitke! Hoće li i oni biti nagrađeni po 200.000 EUR i dočekani na balkonu? Ili su nam ovi sjajni ljudi manje važni od onih sa OI?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

KSS: Selektore, hvala

Košarkaški savez Srbije (KSS) izrazio je zahvalnost dosadašnjem selektoru reprezentacije Srbije za sve što je učinio za nacionalnu selekciju.