Borislava Perić-Ranković i Nadežda Matić osvojile srebro na Paraolimpijskim igrama

Srpske parastonoteniserke Borislava Perić-Ranković i Nadežda Matić osvojile su srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu.
One su u finalu olimpijskog turnira izgubile od kineskog para Ksiaodan Gu i Điamin Pan rezultatom 3:1.
Srpske predstavnice su prvi set izgubile sa 11:7, ali su uspele da se vrate u drugom koji su dobile istim rezultatom i izjednačile.
 
Kineskinje su bile ubedljive u trećem setu koji su osvojile sa 11:3, da bi u četvrtom nakon velike borbe ipak uspele da sa 11:7 stignu do pobede.
Matić i Perić-Ranković su u četvrtfinalu savladale francuski par Sen Pjer-Votje rezultatom 3:2 u setovima, a do finala su došle pobedom od 3:1 nad južnokorejskim parom Kang-Mi.
 
One su na taj način donele Srbiji prvu medalju, nakon što je Nebojši Đuriću oduzeta srebrna medalja u bacanju kugle zbog neadekvatne opreme.
  • Xxxx

    31.08.2024 21:46
    Svaka cast
    Bravo dame.
  • Jovica NS

    31.08.2024 20:36
    Bravoooo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.