Odbojkaši Srbije izborili učešće na Svetskom prvenstvu u Manili

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije izborila je plasman na Svetsko prvenstvo 2025. u Manili na osnovu rang liste Svetske odbojkaške federacije (FIVB), saopštila je danas ta federacija.
Odbojkaši Srbije izborili učešće na Svetskom prvenstvu u Manili
Foto: Pixabay
Svetska odbojkaška federacija (FIVB) objavila je spisak reprezentacija koje će učestvovati na Svetskom prvenstvu u Manili od 12. do 28. septembra naredne godine.
 
Na šampionatu će igrati 32 reprezentacije, koje će biti podeljene u osam grupa, sa po četiri selekcije.
Pored domaćina Filipina, plasman na Svetsko prvenstvo na osnovu rezultata izborili su aktuelni svetski prvak Italija i po tri reprezentacije sa kontinentalnih šampionata - Poljska, Slovenija i Francuska iz Evrope; SAD, Kanada i Kuba iz Severne i Srednje Amerike; Argentina, Brazil i Kolumbija iz Južne Amerike; Japan, Iran i Katar iz Azije i Egipat, Alžir i Libija iz Afrike.
Na šampionatu će učestvovati i 15 reprezentacija sa FIVB rang liste i to: Nemačka, Srbija, Holandija, Ukrajina, Belgija, Turska, Češka, Bugarska, Portugal, Finska, Tunis, Kina, Rumunija, Čile i Južna Koreja.
 
Žreb za šampionat u konkurenciji odbojkaša biće održan 14. septembra od 13.30 u Manili.
 
Posle tri odigrana meča u grupnoj fazi, plasman u osminu finala izboriće po dve najbolje selekcije iz svake grupe, a zatim će se igrati četvrtfinalni mečevi, polufinale, meč za treće mesto i finale.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

KSS: Selektore, hvala

Košarkaški savez Srbije (KSS) izrazio je zahvalnost dosadašnjem selektoru reprezentacije Srbije za sve što je učinio za nacionalnu selekciju.