Sabalenka i Pegula u finalu US Opena

Beloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u finale US opena pobedom nad Amerikankom Emom Navaro sa 2:0, po setovima 6:3 i 7:6 (7:2).
Sabalenka i Pegula u finalu US Opena
Foto: Beta/AP (Julia Nikhinson)
Sabalenka se po drugi put u karijeri plasirala u finale Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država, nakon što je prošle godine izgubila od Koko Gof.
 
Već u drugom gemu prvog seta Beloruskinja je došla do brejka, ali je Navaro uzvratila u narednom gemu. Međutim, Sabalenka je ponovo oduzela servis protivnici u šestom gemu i bez većih problema uspela da povede.
U drugom setu se na brejk čekalo do petog gema, kada se Sabalenka značajno približila trijumfu. Navaro je ipak nakon spasenih brejk lopti uspela da oduzme servis drugoj teniserki sveta i izbori se za taj-brejk.
 
Uspela je Amerikanka i da napravi prvi mini brejk, ali je zatim izgubila sve poene na svoj servis, te je Sabalenka bez izgubljenog seta došla do finala.
Pegula nakon preokreta do finala u Njujorku
 
Američka teniserka Džesika Pegula plasirala se u finale US opena trijumfom nad Čehinjom Karolinom Muhovom sa 2:1, po setovima 1:6, 6:4 i 6:2.
 
Pegula je prvi put u karijeri uspela da se plasira u finale nekog grend slema i imaće priliku da pred domaćom publikom dođe i do prve titule.
 
U prvom setu Muhova je nakon spasene tri brejk lopte u trećem gemu uspela da dva puta oduzme servis rivalki i veoma lako dođe do prednosti.
 
Drugi set doneo je čak pet brejkova, a bolje se snašla Pegula koja je posle novog zaostatka ipak uspela da brejkom u desetom gemu dođe do izjednačenja.
 
U trećem setu Pegula je bila ta koja je prva napravila brejk, uspevši zatim da u tri naredna servis gema spasi po brejk loptu. U osmom gemu je napravila još jedan brejk i došla do preokreta, a ujedno i velikog finala.

Arina Sabalenka i Džesika Pegula igraće u finalu za titulu na US openu u noći između subote i nedelje. Dve teniserke koje su najviše pokazale na američkoj turneji odlučiće koja će stići do trona na poslednjem gren slemu u sezoni.

Ovo će biti repriza finala iz Sinsinatija, koji je prethodio US openu, a tada je slavila Sabalenka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

KSS: Selektore, hvala

Košarkaški savez Srbije (KSS) izrazio je zahvalnost dosadašnjem selektoru reprezentacije Srbije za sve što je učinio za nacionalnu selekciju.