Fudbaleri Srbije otputovali u Kopenhagen, sutra igraju meč sa Danskom

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je u Kopenhagen gde će u nedelju igrati meč protiv domaćina Danske u okviru drugog kola A divizije Lige nacija.
Fudbaleri Srbije otputovali u Kopenhagen, sutra igraju meč sa Danskom
Foto: Beta (Darko Vojinović)
Srbija je u prvom kolu remizirala sa favorizovanom Španijom, duel u Beogradu završen je bez golova. Danska je na startu Lige nacija pobedila Švajcarsku 2:0.
 
U drugom kolu Srbiju očekuje rival s kojim je igrala na Evropskom prvenstvu, meč je tada okončan nerešenim rezultatom 0:0.
Danska je posle eliminacije od Nemačke na Evru napravila promenu na poziciji selektora. Naslednik Kaspeha Hjulmanda je Morten Veghorst koji je sarađivao sa prethodnim stategom tima, jer je bio pomoćnik u periodu od 2020. godine.
 
Međutim, tim Danske je ostao nepromenjen, barem kada je reč o nosiocima igre. Na golu je iskusni Kasper Šmajhel, dok su u veznom redu i dalje Pjer Emil Hojber, koji je zadužio kapitensku traku, a pored njega dejstvuje i Kristijan Eriksen. Defanzivnom linijom gospodariJanik Vestergor, a u napadu je Kasper Dolberbg.
Utakmica Danska - Srbija biće odigrana na stadionu "Parken" u Kopenhagenu u nedelju od 18 časova.
 
Tim Srbije za prva dva meča u Ligi nacija:
 
Golmani: Predrag Rajković, Aleksandar Jovanović, Marko Ilić, Đorđe Petrović;
 
Odbrana: Kosta Nedeljković, Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Srđan Babić, Strahinja Eraković, Jan Karlo Simić, Aleksa Terzić;
 
Vezni red: Andrija Živković, Saša Lukić, Ivan Ilić, Marko Grujić, Kristijan Belić, Milan Aleksić, Stefan Mitrović, Lazar Samardžić, Veljko Birmančević;
 
Napad: Petar Ratkov, Luka Jović, Đorđe Jovanović.
  • Alek

    08.09.2024 03:11
    Srbija pobedjuje 1:0
  • Deda

    07.09.2024 16:50
    ???
    Kako im baksuzčina ne poruči nešto "mudro" iz Loznice, možda ponove 0:0. Mada sumnjam.
  • Manteihse

    07.09.2024 14:34
    Vi, koji ste jako pametni, pokušajte da šutirate u prazno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

KSS: Selektore, hvala

Košarkaški savez Srbije (KSS) izrazio je zahvalnost dosadašnjem selektoru reprezentacije Srbije za sve što je učinio za nacionalnu selekciju.