Bibić četvrti uz državni rekord na 2.000 metara u Zagrebu

Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić zauzeo je večeras četvrto mesto u disciplini 2.000 metara na Memorijalu Borisa Hanžekovića u Zagrebu, uz državni rekord.
Bibić četvrti uz državni rekord na 2.000 metara u Zagrebu
Foto: Screenshot/Nova.rs
Novopazarac je ostvario vreme od 4:56,13 minuta i tako za 3,67 sekundi srušio dosadašnji rekord Srbije u vlasništvu Dragana Zdravkovića iz 1983. godine.
 
"Odlična trka za kraj sezone i državni rekord. Imao sam dosta problema sa sitnim povredama, ali uspeo sam da na neki način ispunim svoje želje u letnjoj sezoni. Trčao sam rekord Srbije na 5.000 metara (13:14,78), bio šesti na Evropskom prvenstvu u Rimu i učesnik Olimpijskih igara u Parizu", rekao je Bibić.
"I za kraj je bilo dobro. U Šćećinu sam išao 1.500 metara 3:36,51, u Roveretu 3.000 za 7:38,56 minuta. Sad je stigao i ovaj rekord u Zagrebu. Ja i moj tim vredno smo radili. Zaslužili smo odmor. Neću se previše opuštati za vreme odmora. Početkom sledeće godine u dvorani me očekuje odbrana evropske bronze", dodao je on.
 
Drugi atletičar Srbije na mitingu u Zagrebu, takođe član Novog Pazara Aldin Ćatović bio je poslednji, 11. na cilju sa 5:04,90 minuta, što je novi nacionalni rekord za mlađe i starije juniore.
Prethodni najbolji juniorski rezultat u Srbiji od 5:08 minuta istrčao je Zdravković još 1978. Rekord u uzrastu mlađih juniora držao je od 2001. godine Miloš Vučković sa 5:19,33.
 
Pobedu na 2.000 metara u prestonici Hrvatske ostvario je Isak Kimeli iz Belgije sa 4:54,29 minuta.
 
Drugo i treće mesto zauzeli su Kuper Tir vremenom od 4:55,42 i Džonatan Reneviki sa 4:55,54 minuta, obojica iz SAD.
 
Memorijal Borisa Hanžekovića pod okriljem Svetske atletike pripada zlatnoj kategoriji kontinentalnog tura.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

KSS: Selektore, hvala

Košarkaški savez Srbije (KSS) izrazio je zahvalnost dosadašnjem selektoru reprezentacije Srbije za sve što je učinio za nacionalnu selekciju.