Branko Radujko novi generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije

Fudbalski savez Srbije (FSS) imenovao je danas Branka Radujka za novog generalnog sekretara te organizacije.
Branko Radujko novi generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije
Foto: Beta (Marko Metlas)
Radujko je imenovan na sednici Izvršnog odbora u Staroj Pazovi, kojom je predsedavao Dragan Džajić, saopštio je Savez.
 
U saopštenju piše da je "odluka doneta jednoglasno poštujući zakone Republike Srbije i uz saglasnost i regulative Evropske fudbalske unije (Uefa)".
 
Sport klub piše da je njegovo dovođenje na ovu funkciju protivno statutu Fudbalskog saveza Srbije, jer, kako navode, ne ispunjava uslov da ima najmanje pet godina profesionalnog angažovanja na rukovodećim dužnostima u fudbalskoj organizaciji.
Radujko je zahvalio na poverenju i rekao da su "pred srpskim fudbalom velike mogućnosti i brojni izazovi, a pred njim velika odgovornost".
 
"Radiće se vredno, posvećeno i bespoštedno. Nije mi prvi put da se prihvatam ozbiljnog posla i nameravam da, kao i uvek do sada, iza sebe ostavim uređen i održiv sistem, uspešnu organizaciju koja ostvaruje zacrtane ciljeve", naveo je on.
Kako je rekao, fudbal je najpopularniji sport i najveća zabava na svetu, ali i ozbiljna, moćna industrija, značajna za bruto domaći proizvod i ekonomiju svake zemlje, za njenu međunarodnu reputaciju, za zdravlje ljudi i za opšte društvene vrednosti.
 
Do imenovanja za generalnog sekretara FSS, Radujko je, od 2021. godine, bio direktor Uprave carina.
 
Pre toga, od 2012. do 2021. godine, radio je u kompaniji NIS Gaspromnjeft, u Gaspormu, kao izvršni direktor za maloprodaju odnosno direktor za Adriatik regiju. Bio je generalni direktor kompanije Telekom Srbija od 2008. do 2012. godine.
  • Zoran

    14.09.2024 12:46
    Ovaj čovek je neuništiv..
  • zvezdaški savez

    13.09.2024 21:02
    Bojkot!
  • Goran

    13.09.2024 20:47
    Hahahaha
    Hahahaha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.