Pjastri pobedio u Azerbejdžanu, Meklaren preuzeo vođstvo u šampionatu

Vozač Meklarena Oskar Pjastri pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana u Bakuu, posle čega je njegova ekipa preuzela vođstvo u šampionatu konstruktora.
Pjastri pobedio u Azerbejdžanu, Meklaren preuzeo vođstvo u šampionatu
Foto: Beta (AP/Sergei Grits)
To je druga pobeda u sezoni i u karijeri za Pjastrija. Prvu pobedu ostvario je u Mađarskoj.
 
Drugo mesto zauzeo je Šarl Lekler iz Ferarija, treći je bio Džordž Rasel iz Mercedesa.
Trka je završena pod virtuelnim vozilom bezbednosti, pošto su se u 50. krugu sudarili Karlos Sainc iz Ferarija i Serhio Peres iz Red Bula.
 
Prethodno, veliku borbu vodili su Pjastri i Lekler, ali je mladi Australijanac u više navrata uspeo da odbrani pobedu, koju je ostvario i zahvaljujući tome što je u 20. krugu pretekao Leklera.
Vozač Meklarena Lando Noris bio je četvrti, uz dodatni bod za najbrži krug, peti je bio Maks Verstapen iz Red Bula, a šesto mesto zauzeo je Ferando Alonso iz Aston Martina.
 
Vozači Vilijamsa Aleksandar Albon i Franko Kolapinto zauzeli su sedmo i osmo mesto, deveti je bio Luis Hamilton iz Mercedesa, koji je počeo iz boksa zbog kazne koju je dobio za zamenu motora, a 10. mesto zauzeo je Oliver Berman iz Hasa.
 
Meklaren je sada stekao 20 bodova prednosti u odnosu na do sada vodeći Red Bul, a Noris je smanjio na 59 bodova zaostatak za Verstapenom u konkurenciji vozača.
 
Naredna trka u šampionatu vozi se 22. septembra za Veliku nagradu Singapura.
  • Goran NS

    17.09.2024 05:56
    Red Bull
    Definitivno kraj dominacije za austrijski tim!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.