Teniseri Srbije ostali u Svetskoj grupi Dejvis kupa pobedom protiv Grčke

Teniska reprezentacija Srbije izborila je ostanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, pošto je danas u Beogradu povela 3:0 protiv selekcije Grčke.
Teniseri Srbije ostali u Svetskoj grupi Dejvis kupa pobedom protiv Grčke
Foto: Beta (TSS/S. Stevanović)
Srbiji je treći, odlučujući poen doneo dubl Novak Đoković/Hamad Međedović, koji je danas pobedio Grke Petrosa Cicipasa i Aristotelisa Tanosa 6:3, 3:6, 6:3. Meč je trajao dva sata i 10 minuta.
 
Grčki teniseri su napravili brejk već na startu prvog seta na servis Međedovića. Grci su potom na svoj servis potvrdili brejk za 2:0.
Grčka je zatim povela 3:1, ali su srpski teniseri uspeli da naprave preokret i da serijom od 3:0 stignu do 4:3. Srpski teniseri su zatim napravili još jedan brejk, a onda su na servis Međedovića stigli do 6:3 i 1:0 u setovima.
 
U drugom setu igralo se gem za gem do rezultata 3:3. Srpski teniseri su u sedmom gemu imali 0:30 na servis Cicipasa, koji je na kraju uspeo da osvoji gem i svom timu donese vođstvo od 4:3. Grčki teniseri su potom napravili brejk, a onda su na servis Tanosa uspeli da ovaj deo meča dobiju rezultatom 6:3.
Teniseri Srbije su poveli 1:0 na startu trećeg seta na servis Međedovića. Srpski teniseri su imali četiri brejk lopte u četvrtom gemu pri vođstvu od 2:1, ali su Grci uspeli da izjednače na 2:2.
 
Srbija je u šestom gemu imala tri vezane brejk-lopte pri vođstvu od 3:2, ali su grčki teniseri izjednačili na 3:3. Srpski teniseri su potom poveli 4:3, a onda su stigli do brejka i 5:3. Međedović je potom sigurnim servisima doneo pobedu Srbiji.
 
Srpski teniseri su imali veliku podršku navijača u hali "Aleksandar Nikolić".
 
Miomir Kecmanović je juče u prvom singl meču pobedio Aristotelisa Tanosa 6:3, 6:3, dok je Đoković potom nadigrao Janisa Ksilasa 6:0, 6:1.
 
Danas je, posle meča dublova, igran još jedan meč u singlu.
 
Dušan Lajović predao je, zbog povrede, meč Grku Demetrisu Azoidesu, pri rezultatu 6:1, 2:3.
 
Selektori dva tima su odlučili da se ne igra drugi singl meč u kome je trebalo da se sastanu Miomir Kecmanović i Janis Ksilas.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.