Džudista Majdov: Suspendovan sam na pet meseci jer sam se prekrstio na OI u Parizu

Srpski džudista Nemanja Majdov izjavio je da je suspendovan na pet meseci jer se krstio tokom takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu.
Džudista Majdov: Suspendovan sam na pet meseci jer sam se prekrstio na OI u Parizu
Foto: Screenshot (Youtube/MMA INSTITUT)
Majdov je dobio suspenziju od pet meseci zbog kršenja religijskih kodeksa na Olimpijskim igrama u Parizu.
 
Majdova je navodno suspendovala Međunarodna džudo federacija jer se krstio pred početak borbi što je predstavljalo nepoštovanje pravila. 
Olimpijac se obratio na Instagramu i izneo svoje mišljenje.
 
"Pre 15 dana mi je došla odluka da sam suspendovan na pet meseci od strane Svetske džudo federacije zbog kršenja njihovih religijskih kodeksa. Tačnije zbog krštenja pri ulasku na meč na Olimpijskim igrama. Zabranjen mi je nastup na svim turnirima, kampovima i pripremama. Istina, u odbrambenom pismu disciplinskog postupka nisam htio da se izvinim zbog krštenja, i naravno da nisam, niti ću ikada, iako nisam ni znao kolika kazna može biti", napisao je Majdov na društvenoj mreži.
Na Olimpijskim igrama u Parizu bio je jedan od favorita za osvajanje medalje, ali nije uspeo da se okiti odličjem.
  • Škomi

    17.09.2024 09:32
    I ?
    A ne smeta da se muškarac bori kao žena i LGBT zastave ? Samo Džudo ima ta pravila...Krstili se košarkaši, Novak, Italijani, Španci, cela Južna Amerika, muslimani padali na kolena...Svi vi što trabunjate o pravilima ste licemeri..Koga je uvredio ?
  • Vlada

    16.09.2024 17:54
    @Velja
    Ma nemoj. Zna se sta su sportska pravila i pravila borbe. Sta je sledece: zabranjeno pevanje sopstvene himne na pobednickom postolju ili zabranjeno isticanje grba ili zastave zemlje na dresu ili kimonu koji nosis? Zbog cega bi normalnom coveku smetala bilo cija religiska opredeljenja ili kratke ritualne radnje?
  • @Samo kazem

    16.09.2024 14:07
    Odosmo jako u sirinu. To sto je brkica imao pravila, znamo kako se zavrsilo. Sutra ovaj gospodin moze da kaze da nece da se bori u kimonu, nego u kupacem i tako onda svako svoja pravila moze da isteruje. Postoji pravilo za OI, i prihvati ih ili sedi kod kuce, osnovno pravilo. Imas za to objekat koji sluzi tim stvarima, pa idi se moli tri dana bez prestanka, niko ti ne brani,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.