FOTO: Teren na stadionu Partizana pun stakla pred derbi sa Zvezdom, traži se reakcija nadležnih

Fudbalski klub Partizan pozvao je danas nadležne da privedu "organizovanu grupu kriminalaca" koja je tokom noći upala na stadion u Humskoj i oštetila teren.
FOTO: Teren na stadionu Partizana pun stakla pred derbi sa Zvezdom, traži se reakcija nadležnih
Foto: Pixabay
Partizan je naveo da će, ukoliko se to ne dogodi, objaviti imena odgovornih i dodao da se čini sve kako bi se teren osposobio za odigravanje 174. "večitog" derbija.
 
"FK Partizan obaveštava javnost da je tokom prethodne noći teren na stadionu u Humskoj ulici, na kome je za sutra zakazano odigravanje najveće utakmice srpskog fudbala, uništen u značajnoj meri. Grupa organizovanih kriminalaca provalila je u prostor stadiona i izvela obesan pir uništavanja terena. Delinkventi su razbijali pivske flaše i ogromnu količinu stakla rasuli po celom terenu. Uz to je teren, koji spada u red najmodernijih hibridnih terena,a koji je Partizan ugradio prošle godine uz pomoć Uefa i FSS, uništen polivanjem i paljenjem naftnih derivata po celoj površini terena", navodi se u saopštenju Partizana.
Iz Partizana su izrazili ogorčenje i zatražili hitnu reakciju naldežnih, kako bi se "kriminalci što pre identifikovali i protiv njih preduzele mere".
 
"Na uvid nadležnim organima stavljeni su snimci sa sigurnosnih kamera, kao i saznanja o kojim se pojedinačno vođama ove organizovane grupe radi, a nadležni organi takođe imaju podatke o tim licima, te smo uvereni da će učinioci ovog nezapamćenog čina biti vrlo brzo pronađeni i procesuirani", piše u saopštenju.
"Ukoliko nadležni organi ne privedu ta lica u hitnom roku, FK Partizan će sutra u 15 časova javno objaviti imena i prezimena lica koja predvode ovu grupu. Radi se o nezadovoljnim pripadnicima kriminalne grupe, koji se prikrivaju pod imenom određenih navijačkih grupa, a u prošlosti su se već hvalili oštećenjem centralne lože stadiona, kao i ispisivanjem poruka protiv uprave na tribinama i svakodnevno u samoj okolini stadiona", dodaje se.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @pbg.news

 
Partizan je saopštio da je upozoravao nadležne instituacije da se ta organizovana grupa neće zaustaviti na prethodnim delima.
 
Partizan bi u ponedeljak od 19 časova na svom terenu trebalo da dočeka Crvenu zvezdu u 174. "večitom" derbiju.
 
Pojedini navijači Partizana duže bojkotuju utakmice kluba na domaćem terenu nezadovoljni radom uprave, ali su neke grupe najavile povratak na južnu tribinu na derbiju sa Zvezdom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Norisu pol pozicija u Singapuru

Vozač Meklarena Lando Noris startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

Zvezda izgubila od Benfike u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na domaćem terenu u Beogradu od Benfike 1:2, u utakmici prvog kola Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom formatu.

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.