Čović podneo kandidaturu za predsednika Košarkaškog saveza Srbije

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena Zvezda Nebojša Čović iskoristio je poslednji dan za podnošenje kandidature na mesto predsednika KSS, te se kandidovao za naslednika na mesto Predraga Danilovića.
Čović podneo kandidaturu za predsednika Košarkaškog saveza Srbije
Foto: Screenshot (YouTube/K1 Televizija)
Koliko je poznato javnosti, Čović je za sada jedini koji je podneo kandidaturu, a ukoliko do kraja dana ne dođe do promena, zauzeće mesto prvog čoveka saveza, prenosi NIN.
 
On će, prema propisima Statuta saveza, do 26. septembra morati da dostavi svoju zvaničnu biografiju, plan rada, kao i predloge za potpredsednike KSS-a. On je funkciju predsednika saveza obavljao u periodu od 1995. do 1996.
Sednica skupštine zakazana je za 1. oktobar, te se njegov izbor u ovom trenutku smatra kao gotova stvar - njegovu kandidaturu podržalo je 30 od 32 delegata u KSS-u.
Inicijativa za njegovo imenovanje je potekla od Košarkaškog saveza Vojvodine, potom KS Regiona Centralne Srbije, Udruženja klubova KLS i KS regiona Južne Srbije. Prvi predlog je stigao u ponedeljak od delegata iz Šapca, a ovog utorka su Izbornoj komisiji doneti predlozi još 29 delegata.
 
Bivši predsednik Predrag Danilović je bio na čelu saveza od 2016. godine.
 
On je podneo prvo pismeno (23. avgusta), pa onda i usmeno četiri dana kasnije, ostavku na mesto predsednika, nakon što mu je istekao i drugi mandat.
  • Bojan

    24.09.2024 17:01
    Djilas je bio odličan predsednik KSSa. Niko mu to nikad nije priznao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Norisu pol pozicija u Singapuru

Vozač Meklarena Lando Noris startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

Zvezda izgubila od Benfike u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na domaćem terenu u Beogradu od Benfike 1:2, u utakmici prvog kola Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom formatu.

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.