Udruženje bivših igrača Partizana demantuje podršku Rasimu Ljajiću za mesto predsednika kluba

Udruženje bivših igrača, trenera i istaknutih sportskih radnika FK Partizan i potpisnici "Apela za spas Partizana" demantovali su da stoje iza predloga da Rasim Ljajić bude novi predsednik Partizana.
Udruženje bivših igrača Partizana demantuje podršku Rasimu Ljajiću za mesto predsednika kluba
Foto: 021.rs
"Povodom netačnih navoda koji su se pojavili u javnosti, a koji sugerišu da su potpisnici "Apela za spas Partizana" postigli zajednički stav i predložili da predsedničku funkciju u FK Partizan preuzme gospodin Rasim Ljajić, odlučno demantujemo takve tvrdnje", navodi se u saopštenju proglasa.
 
Proglas pod nazivom "Apel za slobodan Partizan" u junu je potpisalo 79 bivših igrača, trenera i sportskih radnika Partizana.
Oni traže neopozive ostavke svih rukovodećih organa kluba, uključujući i potvrdu ostavke predsednika, ostavku generalnog direktora, ostavke članova Upravnog odbora i raspuštanje sadašnjeg saziva Skupštine i ostavke svakog od 41 predstavnika.
 
"Nikakvih razgovora niti pregovora sa Miloradom Vučelićem, Milošem Vazurom i Žarkom Zečevićem nije bilo, niti ih može biti. Jedino u čemu bismo se mogli saglasiti sa njima jeste momentalna i neopoziva ostavka navedenih lica, čime bi se otvorila vrata za mogućnost da se klub, koji je dostigao najniže grane u svojoj dugoj istoriji, ponovo uzdigne", dodaje se u saopštenju.
Mediji su danas preneli, da bi nakon jučerašnjeg poraza Partizana na svom terenu od Crvene zvezde 0:4, mogao da postane Rasim Ljajić, i da je za to dobio podršku "legendi" kluba.
 
"Apel za spas Partizana" nisu potpisali samo bivši prvotimci i treneri FK Partizan, već i više od 26.000 navijača, te bez konsenzusa navijača i fudbalskih legendi ovog kluba ne može biti nikakvog nametnutog rešenja, bez obzira ko ga zagovara. Sve tačke koje se odnose na oporavak Partizana usaglašene su sa navijačima, i u tom pogledu podržavamo sve njihove zahteve", navodi se u saopštenju.
 
U saopštenju se navodi i da "informacije koje se šire u vezi sa ovom temom su potpuno netačne i predstavljaju pokušaj kozmetičkih promena koje su do sada bile pogubne za klub".
 
"O kadrovskim rešenjima i predlozima za ključne pozicije javno ćemo raspravljati kada se ispune svi zahtevi da trenutno rukovodstvo napusti klub i kada sadašnji saziv Skupštine bude raspušten", napominju oni.
Ljajić: Nisam odbio poziv za predsednika FK Partizan, imam ceo niz preduslova
 
Lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić kaže za NIN da nije odbio poziv za predsednika FK Partizan, koji je, kako kaže, "inicijativa bivših igrača koji su vezani za Partizan".
 
Istovremeno, on je istakao da postoji niz preduslova koji se moraju ispuniti, te da je "daleko od te konačne odluke".
 
"Moram da vidim kakvo je stanje u klubu, imamo li perspektive, imamo li šanse da napravimo neki upravni odbor koji će, ne samo da gleda utakmice, nego i da donosi neke pare. U Partizanu je to sad glavni i osnovni problem, to što je klub pred finansijskim kolapsom. Pitanje je kako iz toga da izađemo, rezultatska kriza je ogromna", kaže Ljajić za NIN.
 
On je naveo da mora takođe i da se razgovara sa različitim strukturama pre nego što može bilo šta konačno da se odluči.
  • Maxa

    24.09.2024 21:04
    Buši, ha ha ha
    Nadam se nestanku crnog blizanca, a onda neka se uguši i crveni. To je jedina šansa za spas srpskog sporta.
  • Gari

    24.09.2024 20:57
    Ovaj nikako da se odkači od javnog života u Srbiji. Politička starleta
  • Čitalac

    24.09.2024 20:31
    Ko je ovaj?
    Potpuno nevažna tema. Svaka vaška obaška

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Norisu pol pozicija u Singapuru

Vozač Meklarena Lando Noris startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

Zvezda izgubila od Benfike u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na domaćem terenu u Beogradu od Benfike 1:2, u utakmici prvog kola Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom formatu.

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.