Vlada Srbije dodelila nacionalno sportsko priznanje Nikoli Rosiću

Vlada Srbije je danas objavila da je donela "Rešenje o dodeli nacionalnog sportskog priznanja" Nikoli Rosiću, osvajaču zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u odbojci u Beču 2011. godine.
Vlada Srbije dodelila nacionalno sportsko priznanje Nikoli Rosiću
Foto: Screenshot (YouTube/SportalRS)
"Nacionalno sportsko priznanje je u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja nakon navršenih 40 godina života", piše u saopštenju.
 
Rosić je letos navršio 40 godina. Profesionalnu karijeru je počeo u Partizanu (1999-2004), nastavio u Budvanskoj rivijeri, pa u nemačkom Merseru i Fridrihshafenu, zatim u švajcarskom Luganu i rumunskom Tomisu, pa ponovo u Luganu.
Rosić je 2019. godine završio karijeru u državnoj reprezentaciji koju je u tom timu počeo 2005.
 
S reprezentacijom je osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu 2010, zlatnu (2011) i bronzanu (2013) medalju na evropskim prvenstvima, dve srebrne (2009, 2015) i jednu bronzanu (2010) medalju u Svetskoj ligi.
Učesnik je Olimpijskih igara 2012, a bio je i na širem spisku reprezntacije koja je (2005, 2008) osvajala srebrne medalju u Svetskoj ligi. Dobitnik je i medalja na drugim takmičenjima, među kojima bronzane na Mediteranskim igrama 2005.
 
Vlada je prenela da se "nacionalno sportsko priznanje" dodeljuje "sportistima, državljanima Srbije koji kao reprezentativci osvoje medalju na Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama, Šahovskoj olimpijadi, svetskim i evropskim prvenstvima u olimpijskim i paraolimpijskim sportskim disciplinama, ili su bili, odnosno budu nosioci svetskog rekorda u olimpijskim i paraolimpijskim sportskim disciplinama ili postanu finalisti Dejvis kupa ili Fed kupa Međunarodne teniske federacije".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Norisu pol pozicija u Singapuru

Vozač Meklarena Lando Noris startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

Zvezda izgubila od Benfike u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na domaćem terenu u Beogradu od Benfike 1:2, u utakmici prvog kola Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom formatu.