Barselona bez svojih navijača u utakmici protiv Zvezde u Beogradu u LŠ

Uefa je zabranila Barseloni da prodaje ulaznice svojim navijačima za narednu utakmicu na gostujućem terenu u Ligi šampiona protiv Crvene zvezde.
Barselona bez svojih navijača u utakmici protiv Zvezde u Beogradu u LŠ
Foto: Pixabay
Zabranila je zbog rasizma i drugog diskriminatornog ponašanja tokom meča protiv Monaka u prvom kolu.
 
Kazna se odnosi na utakmicu protiv Crvene zvezde u Beogradu, 6. novembra.
Barselona je prošle sedmice izgubila od Monaka 1:2, u prvom kolu Lige šampiona, a Uefa je kaznila klub pošto su njegovi navijači istakli crnu zastavu sa nacističkom konotacijom o novom treneru Hansiju Fliku, na kojoj je pisalo "Flick Heil".
 
Nemački trener preuzeo je ovog leta Barselonu.
Zabrana prodaje ulaznica za gostovanje aktivirala je uslovnu kaznu koju je Barselona dobila prošle sezone, pošto su njeni navijači u aprilu izvodili nacističke pozdrave tokom utakmice protiv Pari Sen Žermena u Ligi šampiona.
 
Barselona će morati da plati i 10.000 evra, a Uefa joj je naložila novu uslovnu kaznu za ponovljeni prekršaj naredne godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Norisu pol pozicija u Singapuru

Vozač Meklarena Lando Noris startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

Zvezda izgubila od Benfike u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na domaćem terenu u Beogradu od Benfike 1:2, u utakmici prvog kola Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom formatu.