Čović i zvanično novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije

Nebojša Čović je i zvanično novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije.
Čović i zvanično novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije
Foto: Screenshot (YouTube/K1 Televizija)
Čović, koji je sredinom devedesetih godina već bio na čelu tadašnjeg KS Jugoslavije, već je dostavio biografiju, program rada, kao i imena kandidata četiri potpredsednika.
 
To su u ovom slučaju Nenad Krstić, Ana Joković, Darko Jovičić i Filip Sunturlić.
Među njegovim prioritetnim zadacima biće zadržavanje selektora Svetislava Pešića. Navodno, njih dvojica su već razgovarali. Pema saznanjima Sportala, razgovor je trajao sat i po.
Nije poznato da li je došlo do konačnog dogovora, ali zbog istorije, odnosa koji su imali u košarkaškoj reprezentaciji i Crvenoj zvezdi, sve vodi ka tome da će Pešić ostati na klupi reprezentacije Srbije.
 
Predsednik Košarkaškog saveza Srbje bira se na četvorogodišnji mandat, za izbor je potrebna prosta većina, odnosno da 17 delegata glasa "za".
Inicijativa za njegovo imenovanje je potekla od Košarkaškog saveza Vojvodine, potom KS Regiona Centralne Srbije, Udruženja klubova KLS i KS regiona Južne Srbije. Prvi predlog je stigao u ponedeljak od delegata iz Šapca, a ovog utorka su Izbornoj komisiji doneti predlozi još 29 delegata.
 
Bivši predsednik Predrag Danilović je bio na čelu saveza od 2016. godine.
 
On je podneo prvo pismeno (23. avgusta), pa onda i usmeno četiri dana kasnije, ostavku na mesto predsednika, nakon što mu je istekao i drugi mandat.
  • Jah

    01.10.2024 17:45
    Što više kradeš, to više napreduješ
  • pera

    01.10.2024 17:22
    ..
    Samo da bacim ovde potsetnik na svedocenja o nekom "Cosavom" u vreme kad su ubili Djindjica.
  • Lala

    01.10.2024 17:15
    Propast
    Ovo je još jedan sport koji će da propadne od ovakvih "stručnjaka"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Norisu pol pozicija u Singapuru

Vozač Meklarena Lando Noris startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.