Đoković: Nadam se da će slučaj Siner biti rešen što je pre moguće

Novak Đoković izrazio je danas nadu da će slučaj Janika Sinera, koji je dva puta bio pozitivan na steroid klostebol, biti rešen što je pre moguće i naglasio "nedoslednost" sistema.
Đoković: Nadam se da će slučaj Siner biti rešen što je pre moguće
Foto: Beta/AP
To je sigurno "veoma teško" za Sinera, čiju je suspenziju tražila Svetska atidoping agencija (WADA), rekao je Đoković novinarima u Šangaju gde učestvuje na teniskom turniru Masters 1000 u tom kineskom gradu.
 
Đoković je rekao da je nivo igre Sinera, prvog tenisera sveta, "impresivan" od početka afere dopinga.
On je ocenio da sistem ne funkcioniše dobro, pošto postoje nedoslednosti u rukovođenju slučajeva dopinga, dodajući da je samo slučaj sa Sinerom dao lošu sliku o tenisu.
WADA je nedavno zatražila da se Sineru zabrani takmičenje do dve godine, iako je ranije on oslobođen optužbe.
 
Siner je u dva navrata bio pozitivan na zabranjenu supstancu steroid klostebol tokom ovogodišnjeg mastersa u Indijan Velsu, ali nije suspendovan pošto je nezavisna komisija 20. avgusta utvrdila da u tom incidentu nema njegove krivice ili nemara.
 
Incident se dogodio nakon što je Sinerov fitnes trener kupio proizvod koji je korišćen za negu posekotine na prstu Sinerovog fizioterapeuta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Norisu pol pozicija u Singapuru

Vozač Meklarena Lando Noris startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.