Formula 1 za sada odustala od trke za mlade vozače početnike

Uprava Formule 1 odložila je danas planove za organizaciju trke za mlade vozače početnike najmanje do sledeće godine.
Formula 1 za sada odustala od trke za mlade vozače početnike
Foto: Pixabay
Ideja nazvana trka rukija - početnika je da se održi sprint trka u sklopu poslesezonskih testiranja u Abu Dabiju, kako bi se mladim vozačima pružila bolja prilika da pokažu svoje kvalifikacije za Formulu 1, navodi se na sajtu takmičenja.
"Iako je koncept dobio široku podršku, utvrđeno je da zbog vremenskih i organizacionih ograničenja događaj neće biti održan ove godine, a razgovori će se nastaviti kako bi se napravili potencijalni koncept i plan za 2025. godinu. Ekipe, upravno telo i vlasnik komeracijalnih prava Liberti Medija složili su se da postoji utisak da se plan požuruje", navodi se u saopštenju.
Među zabrinutostima navedeno je opterećenje članova ekipa koji će već imati najdužu sezonu u istoriji Formule 1, a koji će biti primorani da ostanu u Abu Dabiju i posle poslednje trke u sezoni, kao i transport i logistika i da li će događaj biti privlačan bilo kojoj publici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport