Nemac Tomas Tuhel biće trener fudbalera Engleske od 2025. godine

Nemac Tomas Tuhel (51), bivši trener Pari Sen Žermena (PSŽ), Čelsija i minhenskog Bajerna, od 1. januara 2025. biće selektor fudbalske reprezentacije Engleske, saopštio je Fudbalski savez Engleske.
Nemac Tomas Tuhel biće trener fudbalera Engleske od 2025. godine
Foto: Beta/AP
Njegov mandat počeće 1. januara 2025. godine zajedno sa mandatom njegovog zamenika Entonija Berija. Njih dvojica će biti zaduženi za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. koje će biti organizovano u Kanadi, Meksiku i SAD.
 
"U osnovi, želeli smo da angažujemo trenerski tim koji bi nam pružio najbolje moguće šanse za pobedu na velikom turniru, i uvereni smo da će to postići", rekao je izvršni direktor Fudbalskog saveza Mark Balingem.
Britanski mediji preneli su sinoć da je Tuhel potpisao ugovor i da će zarađivati između između 4,5 i pet miliona funti godišnje, što je upola manje od plate koju je imao u Bajernu iz Minhena.
 
On je bez posla otkako je napustio Bajern na kraju prošle sezone.
Fudbalski savez Engleske tražio je selektora otkako je Garet Sautgejt sredinom jula napustio posao, posle poraza od Španije 1:2 u finalu Evropskog prvenstva u Nemačkoj.
 
Ekipu je privremeno predvodio Li Karsli, dosadašnji selektor mlade reprezentacije Engleske.
 
Tuhel će tako postati treći strani selektor u istoriji reprezentacije Engleske, posle Svena Jorana Eriksona i Fabija Kapela. Osvojio je brojne trofeje, među kojima Ligu šampiona sa Čelsijem, Bundesligu sa Bajernom i dve šampionske titule sa PSŽ-om.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Đoković: Planiram da igram i sledeće sezone

Novak Đoković je rekao da planira da se takmiči i igra i sledeće sezone i dodao da je zadovoljan godinom iako nije osvojio nijedan grend slem pehar, ali jeste zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.