Počeo "Slem šest kraljeva" u Rijadu, Đoković direktno u polufinalu protiv Sinera

Egzibicioni teniski spektakl "Slem šest kraljeva", na kojem će igrati i Novak Đoković počeo je danas u Rijadu.
Počeo "Slem šest kraljeva" u Rijadu, Đoković direktno u polufinalu protiv Sinera
Foto: Beta/AP
Italijanski teniser Janik Siner biće rival Novaku Đokoviću, pošto je danas savladao Rusa Danila Medvedeva rezultatom 2:0 (6:0, 6:3) za 69 minuta.
 
Siner i Đoković će tako ponovo na megdan samo četiri dana posle finala mastersa u Šangaju u kojem je Italijan pobedio 2:0 (7:6(7:4), 6:3). Sutrašnji meč je na programu od 18 i 30.
 
U drugom četvrtfinalu egzibicionog turnira igraće Holger Rune (Danska) i Karlos Alkaraz (Španija). Pobednik tog meča u polufinalu će na Španca Rafaela Nadala.
 
Finale i meč za treće mesto su na programu u subotu.
 
Još jednim atraktivnim i ambicioznim sportskim događajem, kojih je iz godine u godinu sve više u tom delu sveta, Saudijska Arabija će pokušati da zadivi i skrene pažnju na sebe i svoje mogućnosti, koje nisu male, prenosi RTS.
 
Iako turnir nema nikakav takmičarski značaj i ne donosi bodove za ATP listu, Saudijcima nije bilo teško da privuku "kraljeve" pošto će pobednik kući odneti šest miliona dolara, što je duplo više od iznosa koji je Janik Siner zaradio osvajanjem US opena ove godine.
Pre nego što je i počeo, o turniru u Rijadu se pričalo, pisalo i komentarisalo na društvenim mrežama zahvaljujući spektakularnom i maštovitom petominutnom najavnom spotu na kojem bi pozavidele i najskuplje filmske produkcije.
 
Turnir u prestonici Saudijske Arabije počinje danas i biće završen finalom u subotu, nakon dana pauze u petak.
Đoković direktno u polufinalu
 
Šest "kraljeva" u Rijadu su Novak Đoković, prvi reket sveta Janik Siner, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Holger Rune i Rafael Nadal, koji sitno broj do penzije, pa će gledaoci u Saudijskoj Arabiji biti među poslednjima koji će ga videti na terenu.
 
Španac zbog problema sa povredom nije igrao još od Olimpijksih igara u Parizu, a nedavno je najavio da će posle nastupa sa reprezentacijom na Završnom turniru Dejvis kupa u Malagi završiti igračku karijeru.
 
Prvog dana turnira na programu su dva četvrtfinalna duela u kojim će se sastati Janik Siner i Danil Medvedev, odnosno Karlos Alkaraz i Holger Rune.
 
Pobednike u polufinalu čekaju Novak Đoković i Rafael Nadal, slobodni u prvoj rundi. 
 
Slem šest kraljeva, raspored:
 
Sreda:
 
Četvrtfinale: Medvedev - Siner 18.30
Četvrtfinale: Rune - Alkaraz 20.00
 
Četvrtak:
 
Polufinale: Đoković - Medvedev/Siner
Polufinale: Nadal - Rune/Alkaraz
 
Subota:
 
Meč za treće mesto
Finale
  • kuzze detelinara

    16.10.2024 21:43
    mislim
    ... da Nadal sigurno dobija
  • Neo NSovac

    16.10.2024 21:17
    A bio si mi idol
    A sada si samo licemer.

    Krenula
    Loša karma kako si postao “njihov”.

    Džaba ti sada stav kada si prodao obraz!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Đoković: Planiram da igram i sledeće sezone

Novak Đoković je rekao da planira da se takmiči i igra i sledeće sezone i dodao da je zadovoljan godinom iako nije osvojio nijedan grend slem pehar, ali jeste zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.