Pešić potpisao ugovor, ostaje selektor

Svetislav Pešić ostaje selektor Srbije, pošto je zvanično potpisao ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije do 30. septembra 2025. godine uz mogućnost produženja saradnje.
Pešić potpisao ugovor, ostaje selektor
Foto: Beta (AP/Michael Conroy/arhiva)
Pešić (75) će voditi Srbiju u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine. Prvi naredni mečevi sa Pešićem na klupi biće protiv Danske u kvalifikacijama za Evrobasket, u gostima 21. i kod kuće 24. novembra.
 
Iskusni stručnjak će, ako se Srbija kvalifikuje, voditi "orlove" i na EP, koje će 2025. godine biti održano u Finskoj, Poljskoj, Letoniji i na Kipru.
"Zahvalio bih na strpljenju Savezu, Nebojši Čoviću, nije bila namera da se to oduži ali već sam imao druge cljeve i obaveze. Uspeli smo to da regulišemo i evo tu sam. Nije tu bilo pregovora, to su bili razgovori jer sam stvarno mislio da sam svoje obaveze i prema srpskoj košarci i prema reprezentaciji završio, ali nikad ne reci nikad", rekao je Pešić.
 
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Nebojša Čović izjavio je danas da su razgovori sa Pešićem trajali neko vreme i dodao da mu je drago što je iskusni stručnjak produžio ugovor.
"Razgovori sa Pešićem su trajali neko vreme. Pešić je imao neke obaveze, meni je drago da smo dogovorili saradnju. Nemam šta da vam pričam šta je iza njega i šta je urađeno. Za nas je bilo najvažnije da obezbedimo kontinuitet za ono što je urađeno prethodnih godina. Mislim da je to želja i nacije i igrača", rekao je Čović.
 
"Ono što nam preostaje je da zajedničkim snagama radimo. Očekujemo veliku podršku klubova. Svi računaju da je sve završeno, imamo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i tu nam treba podrška klubova. Ugovor koji smo potpisali je na period do 30. septembra 2025. godine. Sa mogućnošću da nastavimo dalje i idemo u nove izazove", dodao je Čović.
 
Pešić je selekciju Srbije preuzeo 2021. godine. On je sa "orlovima" osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2023. u Manili, kao i bronzu na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Alkaras u finalu egzibicionog turnira u Rijadu

Drugi teniser sveta, Španac Karlos Alkaras plasirao se u finale egzibicionog turnira "Slem šest kraljeva" u Rijadu, nakon što je posle dva seta pobedio svog sunarodnika Rafaela Nadala 6:3, 6:3.

Đoković: Planiram da igram i sledeće sezone

Novak Đoković je rekao da planira da se takmiči i igra i sledeće sezone i dodao da je zadovoljan godinom iako nije osvojio nijedan grend slem pehar, ali jeste zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.