Ljajić novi predsednik FK Partizan: Tu su i Predrag Mijatović, Danko Lazović i još poznatih imena

Novi predsednik Fudbalskog kluba Partizan je Rasim Ljajić, odlučeno je danas na skupštini kluba, a skupština je izabrala i novu upravu na današnjoj sednici.
Ljajić novi predsednik FK Partizan: Tu su i Predrag Mijatović, Danko Lazović i još poznatih imena
Foto: 021.rs
On je posle sednice Skupštine objavio da će u Privremenom organu Partizana, koji će rukovoditi klubom u narednom periodu, biti i nekadašnji fudbaleri "crno-belih" Predrag Mijatović i Danko Lazović, privrednici Milka Forcan, Vojislav Lazarević, Boban Stanojević i pravnik Dragan Milovanović.
 
"Imali smo sednicu. Izabran je novi privremeni organ. Nismo više mogli da krijemo. Uz mene će biti Predrag Mijatović, Danko Lazović, privrednici Vojin Lazarević, Dragan Milovanović, Milka Forcan i pravnik Boban Stanojević. Imamo velika sportska imena, finansijska. Ovu situaciju treba polako rešavati", izjavio je Ljajić na konferenciji za medije.
 
Ljajić će na mestu predsednika zameniti Milorada Vučelića.
"Želim da se zahvalim Predragu Mijatoviću. Razgovarao sam sa raznim ljudima, svi su govorili, to je dobro, ali... Nemojte mene, ja ću posle", rekao je Ljajić.
On je dodao i da će za šest meseci biti izabrana nova skupština i statut kluba.
 
"Da ne vidimo svetlost na kraju tunela, ne bi ni radili sve ovo. Moraćemo da pravimo rezove. Nismo došli da budemo popularni, nego efikasni. Biće bolnih i teških rezova", dodao je Ljajić.
 
On je rekao i da je cilj nove privremene uprave da spusti budžet i da smanji broj zaposlenih "bar za 20 odsto".
 
"Smanjićemo i budžet na 16.000.000 ili 17.000.000 evra. Oni koji imaju veća primanja, moraju da imaju veću odgovornost. To nije popularna mera, ali nisam došao ovde da lažem. Naše prvo prolazno vreme će biti za nekoliko meseci", rekao je Ljajić.
 
On je rekao i da nova uprava želi da svaki navijač shvati da je ovo novi početak Partizana.
 
"Želim da sarađujemo na otvoren i korektan način. Kad se više bude govorilo o igračima i struci to je dobar znak, ali nije dobro ako smo mi iz uprave u centru pažnje. Kad to bude znači da smo na zelenoj grani", rekao je on.
 
On je rekao i da je "finansijska konsolidacija je najvažnija. Čeka nas monitoring, neće više niko da nam daje novac ako ćemo se ponašati kao raspojasani milioner".
 
"Nisam istražni organ. Ne tražim nikakav alibi, znam u šta ulazim. Moramo da stežemo kaiš. Ako to ne uradimo – gotovo je, nećemo imati na čemu da stegnemo. Niko od nas neće uzeti ni dinar od kluba. Svako ko bude radio, moraće da zaradi platu. U svakom segmentu mora da se vidi napredak", rekao je Ljajić.
 
On je rekao i da je povratak navijača na tribine "ključna stvar za optimizam koji je potreban novoj upravi".
 
Na današnjoj sednici Skupštine FK Partizan razrešeni su dužnosti predsednik Milorad Vučelić, generalni direktor Miloš Vazura, članovi Upravnog odbora, kao i svi članovi Skupštine kluba.
  • Baki15

    21.10.2024 22:28
    Konačno
    Posle ove funkcije još samo da postane dirigent crkvenog hora i tada više neće biti funkcije na kojoj nije bio.
  • 696

    21.10.2024 20:22
    Slamka spasa?
    E sad kad krene Partizanu.
  • mns

    21.10.2024 19:48
    možda...
    možda je vreme da se promeni i grb i naziv partizana ... da se odreknu komunizma u potpunosti....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Pešić potpisao ugovor, ostaje selektor

Svetislav Pešić ostaje selektor Srbije, pošto je zvanično potpisao ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije do 30. septembra 2025. godine uz mogućnost produženja saradnje.

Alkaras u finalu egzibicionog turnira u Rijadu

Drugi teniser sveta, Španac Karlos Alkaras plasirao se u finale egzibicionog turnira "Slem šest kraljeva" u Rijadu, nakon što je posle dva seta pobedio svog sunarodnika Rafaela Nadala 6:3, 6:3.

Đoković: Planiram da igram i sledeće sezone

Novak Đoković je rekao da planira da se takmiči i igra i sledeće sezone i dodao da je zadovoljan godinom iako nije osvojio nijedan grend slem pehar, ali jeste zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.