Adriana Vilagoš najbolja mlada atletičarka Evrope

Adriana Vilagoš osvojila je danas nagradu "Zvezda u usponu" evropske atletike na Evropskom kongresu održanom u Skoplju.
Adriana Vilagoš najbolja mlada atletičarka Evrope
Foto: Beta (AP)
Adriana Vilagoš je evropska vicešampionka u bacanju koplja.
 
Ove godine je, pored osvojene srebrne medalje na Evropskom prvenstvu za seniore, pobedila na Kupu Evrope i trenutno zauzima drugo mesto na evropskoj listi za 2024. godinu sa hicem od 65,64 metra.
"Njen izuzetan napredak i rezultati u bacanju koplja stavili su je na mapu najboljih evropskih sportista u njenoj disciplini. Ovo priznanje samo je još jedan dokaz da srpska atletika ima sjajnu budućnost, s obzirom na to da se naši sportisti redovno ističu na najvećim takmičenjima i nastavljaju da donose priznanja svojoj zemlji. Adriana Vilagoš je simbol posvećenosti, talenta i upornosti, a ovo priznanje je samo uvod u njene buduće uspehe", navodi se u saopštenju Srpskog atletskog saveza.
 
Ona je pobedila u konkurenciji još dve atletičarke - Fib Gil iz Velike Britanije i Jane Koscak iz Hrvatske.
 
Ovom nagradom Adriana Vilagoš se pridružila reprezentativnoj koleginici Angelini Topić koja je prošle godine ponela isto priznanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Pešić potpisao ugovor, ostaje selektor

Svetislav Pešić ostaje selektor Srbije, pošto je zvanično potpisao ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije do 30. septembra 2025. godine uz mogućnost produženja saradnje.

Alkaras u finalu egzibicionog turnira u Rijadu

Drugi teniser sveta, Španac Karlos Alkaras plasirao se u finale egzibicionog turnira "Slem šest kraljeva" u Rijadu, nakon što je posle dva seta pobedio svog sunarodnika Rafaela Nadala 6:3, 6:3.