Olga Danilović osvojila titulu na turniru u Guangdžouu

Olga Danilović osvojila je titulu na WTA turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu pobedila Amerikanku Kerolajn Dolhajd sa 6:3, 6:1.
Olga Danilović osvojila titulu na turniru u Guangdžouu
Foto: Beta/AP
Ovo je bio treći međusobni duel srpske i američke teniserke, a treći trijumf Olge Danilović, koja je trenutno 86. igračica sveta, dok je Dolhajd 101. na WTA listi.
 
Srpska teniserka je trijumfom u Kini stigla do drugog WTA trofeja u karijeri. Ona je prvu titulu osvojila krajem jula 2018. godine na turniru u Moskvi. 
 
Danilović će na narednoj WTA listi, koja će biti objavljena sutra, napredovati do 52. mesta. To će biti najbolji plasman u karijeri srpske teniserke.
U prvom setu igralo se gem za gem do rezultata 2:2. Danilović je potom napravila brejk u petom gemu i povela 3:2, a onda je na svoj servis stigla do 4:2. Dolhajd je smanjila na 4:3, ali je srpska teniserka osvojila naredna dva gema i prvi set je dobila rezultatom 6:3.
 
Danilović je briljirala u drugom setu, a svojoj rivalki je u ovom delu meča prepustila samo jedan gem. Srpska teniserka je za pobedu u Kini osvojila novčanu nagradu od 35.250 dolara i 250 bodova za WTA lista, dok je Amerikanki pripalo 20.830 dolara i 163 poena.
Danilović je rekla da je srećna zbog trijumfa i zahvalila svom timu na saradnji.
 
"Čestitam timu, što su tu sa mnom i kada je bilo teško. Ova nedelja je za nas bila san, ali smo radili naporno. Nije lako mene podneti, ali vi radite sjajan posao i dobijate sve zasluge", izjavila je srpska teniserka posle meča.
 
Danilović je potom zahvalila svima koji su joj omogućili da igra na turniru u Kini.
 
"Ovaj stadion je prelep i turnir je sjajno organizovan. Jedva čekam da se vratim. Svaki dan su bile pune tribine. Uživamo da igramo pred vama", zaključila je Danilović, koja je trijumfom u Kini stigla do drugog WTA trofeja u karijeri.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Pešić potpisao ugovor, ostaje selektor

Svetislav Pešić ostaje selektor Srbije, pošto je zvanično potpisao ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije do 30. septembra 2025. godine uz mogućnost produženja saradnje.

Alkaras u finalu egzibicionog turnira u Rijadu

Drugi teniser sveta, Španac Karlos Alkaras plasirao se u finale egzibicionog turnira "Slem šest kraljeva" u Rijadu, nakon što je posle dva seta pobedio svog sunarodnika Rafaela Nadala 6:3, 6:3.