Ukida se pravo policije na štrajk?

Nacrt novog Zakona o policiji ukida pravo na štrajk policije, što je, kako je objašnjeno, u skladu sa evropskim standardima. Ukida se i čin generala, kao deo demilitarizacije te službe i propisuju novi uslovi za izbor direktora policije.
Nacrt novog Zakona o policiji ukida pravo na štrajk policije, što je, kako je objašnjeno, u skladu sa evropskim standardima.

Nacrtom novog zakona ukida se i čin generala, kao deo demilitarizacije te službe i propisuju novi uslovi za izbor direktora policije, po kojima će na konkurs moći da se javi i neko ko nije karijerni policajac, ali ispunjava postavljene uslove, saznaje se u vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

U nacrtu zakona, koji je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović predstavio rukovodstvu MUP, predviđeno je da Služba unutrašnje kontrole dobije znatno šira ovlašćenja i propisan spisak poslova koji su nespojivi sa radnim odnosom u policiji. Prema Nacrtu, Služba unutrašnje kontrole moći će da kontroliše i sve zaposlene u MUP, a ne, kao do sada, samo u policiji.

Predviđeni su i novi uslovi za sticanje činova i zvanja u policiji, a deo zaposlenih u MUP iz statusa policijskih službenika prelaze u status državnih službenika, u skladu za evropskom praksom. Nacrtom zakona predviđeno je i osnivanje Fonda solidarnosti MUP.

  • Raka seljak

    24.01.2015 20:15
    E moj ministre
    "Kad god hoćeš nešto da uvališ neukom puku, kažeš, to je prema Eu standardima."
    Pa što onda ne daš Policajcima Evropske plate??
    Daj im 2000 eura pa da vidiš onda gde će biti ti tvoji "nedodirljivi", da vidiš ko će onda "kroz crveno", ko će ondapitati gospodina Policajca "Znaš ti ko sam ja?"... ili ono "znaš ti ko je moj brat?"... Eeee Beogradjani....
  • Paja Patak

    24.01.2015 16:08
    Na nama mogu primenjivati sve Zakone kako im se ćefne i u datom trenutku odgovara, volj ti Zakon o policiji, volj ti Zakon o državnim službeniicima...doćićemo i pod udar i Zakona o veterini pošto smo ima sve dozvolili na nama da primenjuju...
  • anti

    24.01.2015 15:44
    Policija je najveca mafija u drzavi pokusavaju i premijera da ucenjuju a kamoli obicnog gradjanina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Put Borisa Tadića: Ni svemir nije granica

Na poziciju nezavisnog neizvršnog direktora kompanije u oblasti svemirske tehnologije i zemaljskih aplikacija imenovan je bivši predsednik Srbije Boris Tadić. Sedište kompanije je u Hong Kongu.