Ljajić: Srbija ne može da izgubi spor sa Hrvatskom

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić siguran je da Srbija ne može da izgubi spor sa Hrvatskom pred Međunarodnim sudom pravde (MSP) i da će od tog procesa na kraju imati više koristi nego štete.

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić siguran je da Srbija ne može da izgubi spor sa Hrvatskom pred Međunarodnim sudom pravde (MSP) i da će od tog procesa na kraju imati više koristi nego štete.

"Srbija neće biti optužena za ono što je za Hrvatska teretila svih ovih godina, od kad je podnela tužbu 1999. godine", kazao je Ljajić za RTS povodom izricanja presude MSP u Hagu po tužbi Hrvatske protiv Srbije, najavljenog za 3. februar.

On smatra da će se izricanjem te presude, u formalno-pravnom smislu zaokružiti jedna epoha u odnosima Srbije i Hrvatske, a da se suštinski neće puno šta promeniti. "Kakva god presuda da bude... i jedna i druga strana imaće svoju interpretaciju onog šta se dešavalo tih ratnih godina", primetio je Ljajić, ali i dodao da je za Srbiju vrlo važno da se ta presuda donese.

Prema njegovim rečima, sa stanovišta srpskih interesa, ovaj sudski spor nije najgora solucija koja je mogla da se dogodi, iako je podigao tenzije u odnosima između dve države. "Srbija će od ove presude imati više koristi nego štete", smatra Ljajić, konstatujući kako je bilo zločina i na jednoj i na drugoj strani.

  • Неђо из Кистања

    02.02.2015 18:03
    Усташе гурају своје, а ви Срби сте будале
    Ето докле смо дошли људи, да смо у ситуацији да нас Независна Држава Хрватска, земља јама, клања, маљева, дјечијих логора, земља геноцида врло лако, користећи своје привилегије у ЕУ и на цијелом том Западу, добија пред судом на основу тужби за Геноцид.
  • janko

    25.01.2015 09:07
    @crno-crno-najcrnji
    naravno da ne moze izgubiti kada je hrvatska prva napala serBendi-stan
  • 24.01.2015 14:50
    Srbija treba da prizna krivicu za sve svoje zločine, baš kao što su Nemci priznali nakon drugog svetskog rata! Tek onda se možemo nadati pomirenju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Put Borisa Tadića: Ni svemir nije granica

Na poziciju nezavisnog neizvršnog direktora kompanije u oblasti svemirske tehnologije i zemaljskih aplikacija imenovan je bivši predsednik Srbije Boris Tadić. Sedište kompanije je u Hong Kongu.