Inspekcija kontroliše ski-centre

U zajedničkoj vanrednoj kontroli inspekcija rada iz Pirota i Zaječara i Poreske inspekcije u samo jednom danu u deset kontrola otkriveno je osam radnika na crno, kao i veliki broj nepravilnosti iz oblasti kontrole poreske inspekcije u ski-centru na Staroj planini, pa će neki od objekata u kojima su uočene nepravilnosti biti zatvoreni.
U zajedničkoj vanrednoj kontroli inspekcija rada iz Pirota i Zaječara i Poreske inspekcije u samo jednom danu u deset kontrola otkriveno je osam radnika na crno, kao i veliki broj nepravilnosti iz oblasti kontrole poreske inspekcije u ski-centru na Staroj planini, pa će neki od objekata u kojima su uočene nepravilnosti biti zatvoreni.

O drskosti nesavesnih poslodavaca svedoči podatak da u jednom od kontrolisanih objekata u ski-centru, nijedan od četvorice radnika nije bio prijavljen a brojnim gostima uopšte nisu izdavani fiskalni računi. Kako je Tanjugu izjavio šef Inspekcije rada Pirotskog okruga Aleksandar Popović, koji je zajedno sa šefom Inspekcije rada Zaječarskog okruga Draganom Mitićem, koordinisao akciju, izvršena je kontrola svih objekata na ski-centru na Staroj planini.

"Inspektori rada su izvršili ukupno deset kontrola iz oblasti radnih odnosa i bezbednosti na radu u trgovinskim i ugostiteljskim objektima. Utvrdili smo da osam radnika nema regulisan radno-pravni status i nisu prijavljeni na obavezno socijalno osiguranje. Takođe, primetili smo da veliki broj poslodavaca nije izvršio osposobljavanje radnika za bezbedan i zdrav rad tako da će inspektori rada u ovoj združenoj akciji sa Poreskom upravom podneti prekršajne prijave za sve nepravilnosti koje su utvrđene", kaže Popović.

"Radnici koji se nalaze u “sivoj zoni” moraju biti prijavljeni, moraju sa njima biti zaključeni ugovori o radu. Ovakve akcije u saradnji Inspekcija rada, Poreske uprave, Tržišne inspekcije i sa svim organima koji mogu doprineti da se “siva zona” što je moguće više smanji, biće realizovane i ubuduće", zaključio je Popović.

Kako je Popović dodao, osim inspektora rada, brojne nepravilnosti u objektima na Staroj planini ustanovili su i poreski inspektori. "Na osnovu za sada dostupnih informacija od inspektora Poreske uprave, verovatno će biti i zatvaranja nekih objekata u kojima su utvrđene nepravilnosti", kaže Popović.

  • jo

    25.01.2015 13:37
    Bolje
    Bolje da ste kontrolisali one koji imaju lovu za skijanje u ovoj bedi i besparici.Više bi love namakli a i da vidite gde su vam korisnici dečijeg dodatka:Te kad bi popisali 80% ih je nezaposleno ali za sankanje se uvek nadje
  • w

    25.01.2015 10:57
    U celom ski centru Stara planina postoji hotel koji drže stranci i 2 ugostiteljska objekta... nije teko povezati gde su naišli na neregularnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Put Borisa Tadića: Ni svemir nije granica

Na poziciju nezavisnog neizvršnog direktora kompanije u oblasti svemirske tehnologije i zemaljskih aplikacija imenovan je bivši predsednik Srbije Boris Tadić. Sedište kompanije je u Hong Kongu.