Vučić: Saša Janković je morao da dobije dokumenta

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će poštovati odluku suda o incidentu na Paradi ponosa, u kojem je učestvovao i njegov brat Andrej.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će poštovati odluku suda o incidentu na Paradi ponosa, u kojem je učestvovao i njegov brat Andrej.

Vučić je rekao da ako neko nije postupio po zakonu, i nije isporučio dokumenta zaštitnku građana Saši Jankoviću, koja je trebalo da dostavi, onda je taj kriv. "Neću da ulazim u to. Ako nije dobio dokumenta, mislim da je morao da dobije", rekao je Vučić.

Premijer je istako i da ne želi da ulazi u tu temu, i da će se oglasiti kada svoju odluku donesu tužilaštvo i sud. "Ako je moj posao da gledam na svim televizijama kako mi brata prebijaju, i pri tom ga optužuju da je kriv - a vidi se da ne uzvraća, jer je reč o državnim organima - i slušate najmonstruoznije optužbe, onda je najbolje da sačekate da državni organi donesu odluke", rekao je Vučić.

Vučić je dodao i da su pripadnici vojne policije koji su bili u pratnji njegovog brata "najbolji momci ove zemlje" koji, kako je rekao, nemaju nijednu kaznu u profesionalnoj karijeri. Premijer je dodao i da će prihvatiti svaku odluku suda o incidentu koji se dogodio tokom Parade ponosa, jer je zakon iznad njega, iznad njegovog brata, ali i, kako je rekao, iznad zaštitnika građana.

Vučić je rekao i da ga "Kobre" štite zbog manjih troškova i većeg poverenja, poručivši da ne želi da dalje govori o toj temi.

Ombudsman Saša Janković je objavio na svom sajtu deo dokumenata na osnovu kojih je, kako je ranije izjavio, podneo krivičnu prijavu protiv dvojice pripadnika Vojne policije, posle sukoba sa pripadnicima Žandarmerije tokom Parade ponosa.

Tim dokumentima, navedeno je na sajtu, demantuju se tvrdnje ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, koji je rekao da izneti navodi o incidentu postoje samo u izjavama Žandarmerije i da Sektor unutrašnje kontrole ni u jednom trenutku ne tvrdi ono što u svojim izjavama iznosi ombudsman.

Stefanović je ponovio da je ombudsman objavio samo izveštaje pripadnika Žandarmerije koji su učestvovali u incidentu tokom Parade ponosa, a ne stav MUP-a.

Kako je za B92 rečeno, policija i VBA do ponedeljka imaju rok da dostave informacije Odboru za bezbednost o navodima ombudsmana, a MUP je u petak objavio službenu belešku jednog od pripadnika policije i krivične prijave koje su podnete protiv njega i još šestorice učesnika incidenta.

  • ST

    25.01.2015 20:20
    Dokle...
    ...ovaj misli ovako?
  • 25.01.2015 18:35
    „Neću da ulazim u tu temu dok tužilaštvo ne završi, ali samo da kažem da moj bata nije kriv“. A šta bi rekao da si ušao u temu? Obzirom da bata nije kriv, , ajd da vidimo tužilaštvo u nastupu protiv premijera... Srećom je pravosuđe nezavisno.
  • ZoranNS

    25.01.2015 18:09
    Premijer jasno rekao Stefanoviću
    Premijer jasno rekao Stefanoviću policija skupa i nema i nju poverenje, a Jankoviću je trebalo predati papire.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Put Borisa Tadića: Ni svemir nije granica

Na poziciju nezavisnog neizvršnog direktora kompanije u oblasti svemirske tehnologije i zemaljskih aplikacija imenovan je bivši predsednik Srbije Boris Tadić. Sedište kompanije je u Hong Kongu.