Krivična prijava protiv osobe koja je snimila hapšenje žene bez karte

Sindikat komunalne policije oštro osuđuje nezakonito snimanje hapšenja žene od strane N.N. lica kao i stavljanje takvog snimka dostupnim javnosti što predstavlja krivično delo, za šta će podneti krivičnu prijavu.

Sindikat komunalne policije oglasio se danas saopštenjem za javnost u vezi sa incidentom koji se juče popodne dogodio u Zemunu kada su komunalni policajci stavili lisice na ruke putnici bez karte A.S. (30) i odvezli je u policijsku stanicu.

"Sindikat oštro osuđuje nezakonito snimanje od strane N.N. lica kao i stavljanje takvog snimka dostupnim javnosti što predstavlja krivično delo i za šta ćemo podneti krivičnu prijavu protiv N.N. izvršioca", stoji u saopštenju Sindikata komunalne policije.

Sindikat Komunalne Policije osuđuje svaku vrstu neprimerenog nasilja. "Ovih dana svedoci smo orkestrirane kampanje, koja lik i delo komunalnih policajaca bespomučno provlači kroz blato, tendenciozno prezentujući samo jednu stranu medalje, iako je poznato da svaka priča ima dve strane. Naša strana, kao po običaju, ostaje uskraćena za svoju istinu, i možda će biti objavljena u nekom demantiju, u nekom mediju, kada već pregori. Obaveštavamo vas da su komunalni policajci prilikom asistencije kontrolorima bus-plus sistema kontrole karata, koju su izvršavali po službenom nalogu prema putnici koja je zatečena u prekršaju "vožnja bez važeće i ispravne vozne isprave" za koji je propisana kazna u iznosu od 6.000 dinara u vidu prekršajnog naloga, u svemu postupili u skladu sa Zakonom datim ovlašćenjima i postupno", navode u policiji.

Dodaju da žena zatečena u prekršaju nije vezana sredstvima za vezivanje zbog bus plus kartice, već što nakon učinjenog prekršaja, a prilikom postupanja komunalnih policajaca je prvo odbila svaku taktičku komunikaciju, sva upozorenja i naređenja da omogući ličnu kartu ili drugi dokument sa slikom radi sačinjavanja prekršajnog naloga za učinjeni prekršaj, a zatim je odbila naređenje da bez upotrebe sredstava za vezivanje bude dovedena u PS Zemun radi utvrđivanja identiteta, sve vreme pružajući aktivan otpor ovlašćenim službenim licima komunalnim policajcima i pokušavajući da pobegne i udalji se sa lica mesta.

"Nakon što su iscrpljena sva blaža ovlašćenja koja nisu dala rezultat jer je žensko lice, učinilac prekršaja bilo agresivno, pružalo otpor i pokidalo pločicu sa prezimenom komunalnom policajcu, pocepavši mu deo uniforme i dugmad na košulji, tek tada je lice vezano sredstvima za vezivanje i privedeno u stanicu policije. Obaveštavamo vas da komunalni policajci ne postupaju selektivno i da prema svim prekršiocima propisa iz naše nadležnosti postupamo po zakonu isto, bez obzira na boju kože, versku pripadnost, narodnost ili pol, mi ne vršimo diskriminaciju prilikom postupanja vodeći računa prema određenim grupama kao i drugim okolnostima po zakonu", stoji u saopštenju.

Policija apeluje na građane da "ne ubijaju istinu unapred, ne traže krivca na pogrešnom mestu, već ostave nadležnima da to rade".

  • beogradjanka

    02.02.2015 14:47
    a brojac putnika?
    Da li brojac putnika - siledzija sto je sutirao starijeg coveka, kaznjen? O tom naprednjaku se nista ne zna.
  • jedan od mnogih

    27.01.2015 15:43
    gsp
    Dajte GSPu da naplacuje karte, bez posrednika koji je alav. Kondukteri, kontolori, sve smo to imali, dok smo bili civilizovana zemlja. Ovi hoce na javnom prevozu da se bogate i zbog toga se desavaju svinjarije.
  • Vesna

    26.01.2015 21:42
    Izbori!
    Ovi su najgori do sada. Grozno. Ne osecam se sigurno. Jedva cekam izbore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Put Borisa Tadića: Ni svemir nije granica

Na poziciju nezavisnog neizvršnog direktora kompanije u oblasti svemirske tehnologije i zemaljskih aplikacija imenovan je bivši predsednik Srbije Boris Tadić. Sedište kompanije je u Hong Kongu.