Gašić: VBA trenutno nikoga ne prisluškuje

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je da Vojnobezbednosna agencija (VBA) trenutno ne prisluškuje nikoga i odbacio navode da je VBA nelegalno špijunirala političare i sindikalne vođe.
Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je da Vojnobezbednosna agencija (VBA) trenutno ne prisluškuje nikoga i odbacio navode da je VBA nelegalno špijunirala političare i sindikalne vođe.

"Za to je potrebna odluka suda i saradnja sa drugim bezbednosnim službama. VBA nema instrumente da može bilo koga da prisluškuje, niti je ikada postupala na taj način bez odobrenja suda", rekao je Gašić tokom rasprave u Skupštini Srbije.

Ministar je kazao da je predsednik jednog sindikata poslednji put "operativno rađen" 2011. godine, bez pojašnjenja šta pod tim podrazumeva, ali je naglasio da se tada nije radilo o prisluškivanju. Prema njegovim rečima, ta informacija je bila data tadašnjem ministru odbrane Draganu Šutanovcu.

"Takođe imam pisanu izjavu gde se kaže da su prilikom zadnjeg štrajka u `Zastavi oružje` pojedini političari pokušavali da ih (radnike) nateraju da ponovo zauzmu magacin naoružanja", dodao je Gašić.

On je odbacio navode da se prisluškuju političari, dodavši da su od zaštitnika građana, koji je optužio VBA za nelegalno prisluškivanje, traženi dokazi na osnovu kojih bi mogla biti sprovedena kontrola te agencije.

"Rečeno nam je: `Nismo mi ti koji vama treba da daju dokaze`", zaključio je ministar.

  • Georg

    27.01.2015 06:30
    Svi pripadnici VBA su agenti KGB ili kako kod se to sada zove!!!
  • Preambula

    26.01.2015 22:19
    procenti
    Stvarno nije u redu ometati proizvodni proces u namenskoj industriji. Taman su sve svi lepo utalili,oruzje je unapred prodato,svima lepo,a oni bi neka radnicka prava. Gde bi stigli kad bi i radnici ,bagra jedna,dobili deo novca od oruzja koje se proizvelo. Pa jel znaju oni kako je bilo tesko sav taj novac godinama setati kroz Kiparske banke. To su troskovi,covece...gubici...
  • 26.01.2015 21:53
    Šta zna keramičar šta je prislušna oprema ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Put Borisa Tadića: Ni svemir nije granica

Na poziciju nezavisnog neizvršnog direktora kompanije u oblasti svemirske tehnologije i zemaljskih aplikacija imenovan je bivši predsednik Srbije Boris Tadić. Sedište kompanije je u Hong Kongu.