LSV: U školama treba čas posvetiti žrtvama nacizma

Liga socijaldemokrata Vojvodine podsetila je da i posle nekoliko godina nije prihvaćen njihov predlog da se najmanje jedan školski čas u školama u Srbiji posveti uspomeni na žrtve nacističkog pogroma.

Liga socijaldemokrata Vojvodine podsetila je da i posle nekoliko godina nije prihvaćen njihov predlog da se najmanje jedan školski čas u školama u Srbiji posveti uspomeni na žrtve nacističkog pogroma.

- Kada se sagleda koliko je mržnje i danas među raznim nacističkim i fašističkim grupama, u raznim grafitima, ali i na društvenim mrežama, jasnije je nego ikada da je takav školski čas ili odlazak u muzej više nego potreban - navode ligaši.

Ova partija, povodom Dana sećanja na žrtve holokausta i sedamdeset godina od oslobođenja Aušvica, istovremeno podseća na važnost svakodnevne borbe protiv svih pojavnih oblika nacizma.

- Sankcije prema onima koji makar i pomisle da šire ideju krvi i tla moraju biti žestoke. Istovremeno, đaci u školama moraju čuti o strahotama Aušvica i stradalima u njemu i raznim drugim logorima i stratištima širom Evrope, kada je pogrešno ime i prezime bilo dovoljno za smrtnu presudu. Na zidu u logoru Dahau piše: "Ko radi na tome da se ovo zaboravi, radi na tome da se ovo ponovi". To upozorenje se mora ozbiljno shvatiti. I o njemu treba učiti - kažu u LSV-u.

  • v

    27.01.2015 14:39
    treško da će to da se dwsi dokle god su klerofašisti na republičkoj vlasti!
  • ivica

    27.01.2015 11:19
    Holokaust
    Kada ćemo naučiti: Nije važno ko kaže nego ŠTA kaže.
  • andrej

    27.01.2015 10:40
    potpisujem
    Da deca uče o tome ne bismo imali naciste po ulicama koji hoće Himleru da slave rođendan u Novom Sadu. Ne treba sve uvek gledati kroz prizmu da li nam se neko politički dopada ili ne, a često ovd vidim da ima mnogo onih koji su tome skloni. Ja gledam ideju. Ako je ideja Ok, onda je Ok. Istina je i da Ok ideju ne mogu imati nekakve grupacije koje su nastale samo da bi došle do keša i namakle sebi neko gradsko preduzeće i zaposlile strine i šurnjaje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Put Borisa Tadića: Ni svemir nije granica

Na poziciju nezavisnog neizvršnog direktora kompanije u oblasti svemirske tehnologije i zemaljskih aplikacija imenovan je bivši predsednik Srbije Boris Tadić. Sedište kompanije je u Hong Kongu.