Nestala devojčica Danijela Balieski

MUP je pozvao građane koji imaju saznanja u vezi sa nestankom Danijele Balieski, da o tome obaveste policiju na telefon "192" ili najbližu policijsku stanicu.
MUP je pozvao građane koji imaju saznanja u vezi sa nestankom Danijele Balieski, da o tome obaveste policiju na telefon "192" ili najbližu policijsku stanicu.

Devojčica je visine oko 167 centimetara, srednje telesne građe, crne kovrdžave kose i crnih očiju, naveo je MUP u saopštenju.

Petnaestogodišnja Danijela Balieski nestala je pre tri meseca. Roditelji su nestanak prijavili centru za socijalni rad i policiji, kao i odeljenju za potragu, ali još nema nikakvih informacija šta je sa njihovom ćerkom. Devojčica se klinički leči u ustanovama Laza Lazarević i u institutu u Palmotićevoj ulici u Beogradu zbog poremećaja u ponašanju, a roditelji strahuju da već duže ne uzima terapiju.

"Samo da saznamo da li je živa, zdrava. Ako hoće da se vrati, neka se vrati, neka se bar javi da znamo ako joj nešto treba", kaže Milovan Balieski, devojčicin staratelj.

Milovan i njegova supruga usvojili su Danijelu kada je imala tri godine. Od kada je saznala da je usvojena, petnaestogodišnja devojčica često je bežala od kuće, a pre tri meseca pobegla je i iz prihvatilista i od tada joj se gubi svaki trag.

Nedelju dana pre nestanka, Danijela je boravila u Prihvatilištu za zlostavljanu i zanemarenu decu. "Deca koja imaju probleme sa emotivnom vezanošću i velikim nepoverenjem u odrasle nekada beže iz svoje sredine, tako da je to razlog bio zašto je ona smeštena kod nas. Više nisu mogli da je kontrolišu u svojoj porodici. Međutim, mi smo ustanova otvorenog tipa i devojčica je otišla posle par dana boravka", kaže Ivana Milosavljević Đukić, rukovodilac Prihvatilišta.

Stručnjaci smatraju da ovakvi problemi nastaju, zato što usvojena deca od samog početka ne saznaju istinu.

  • xy

    27.01.2015 21:19
    Jadna ta devojka ali jadni i ovi roditelji. Izgrbaviti se da u ovoj državi podižeš dete, pa još usvojeno (dakle, sigurno teškom mukom su došli do nje, znamo kakav je i koliko komlikovan proces usvajanja), da bi se onda ovo sve dešavalo. Katastrofa...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija