Selaković: Neću podneti ostavku

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da je za pravosuđe veoma važno da se štrajk advokata više ne ponovi, ali da neće podneti ostavku, već da će biti u Vladi dok bude imao poverenje premijera Aleksandra Vučića.
Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je da je za pravosuđe veoma važno da se štrajk advokata više ne ponovi, ali da neće podneti ostavku, već da će biti u Vladi dok bude imao poverenje premijera Aleksandra Vučića.

"Ja sam na ministarsko mesto došao na predlog Aleksandra Vučića, kao čovek u kojeg je on iskazao veliko i jako poverenje. Do onog trenutka dokle on bude imao to poverenje i verovao da mogu da izlazim u susret izazovima - biću ministar", rekao je Selaković u intervju za Nedeljnik.

On je dodao da je srpsko pravosuđe sistem koji i dalje ima sve probleme koje je imao i pre štrajka advokata, ali da je najvažnije da se sada nastavi rad s ciljem da se pravosuđe dovede na nivo koji građani Srbije zaslužuju.

"Teško može ta šteta (od štrajka) da se izmeri. Možemo samo da konstatujemo da je naneta velika šteta i da je nemerljiva. Nije ta šteta samo zbog procesa koji nisu održani, nego je mnogo šira, ali je ključno da se šteta takve vrste pravosuđu više ne ponovi. To je četiri meseca propuštenih prilika, ali je dobro što smo na kraju do kompromisnog rešenja došli razgovarajući za stolom", rekao je on.

Ministar je kao paušalne odbacio optužbe opozicije da su gotovo svi notari na svoje pozicije došli jer su bliski sa vladajućom SNS i dodao da "nikada nije ni video" 90 od 94 postavljena beležnika.

  • janko

    29.01.2015 18:28
    @crno-crno-najcrnji
    taman posla da podnese ostavku, pa ostalo mu od dede, a i zalepio se trajno za fotelju.tipicni sm(radikal)no k(radikal)ni-s(radikal)
  • 29.01.2015 16:40
    Debeo obraz, može svašta podneti. Pristojan čovek bi se na njegovom mestu pokrio ušima i zaćutao. Zauvek. Alooo, ej, usvojili ste Miškovićeve zahteve u vezi notara...
  • boki

    29.01.2015 16:22
    Ma bez brige, advokati će nadoknaditi štetu narodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija