Pajtić: Prekinuti sa opstrukcijom Jankovića

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić pozvao je danas Ministarstvo odbrane i VBO da prestanu da opstruiraju rad Zaštitnika građana Saše Jankovića.
Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić pozvao je danas Ministarstvo odbrane i VBO da prestanu da opstruiraju rad Zaštitnika građana Saše Jankovića.

"Nezapamćeno je da ombudsman bude izložen takvoj hajci kakvoj je danas izložen Saša Janković samo zato što se usudio da iznese svoje mišljenje i primeni zakon. To je primer kako se vlast u Srbiji brutalno ponaša prema onima koji iznose stavove koji se ne dopadaju Aleksandru Vučiću i SNS-u", istakao je Pajtić.

Pajtić smatra da je Janković ovakvo ponašanje vlasti izazvao samo zato što kao nezavisni državni organ neće, kako je rekao Pajtić, da "igra kako vlada svira", jer ima svoj integritet i obavezu da bude kontrolna institucija izvršne vlasti.

"Danas je postojanje pravne države, demokratije i slobode medija u Srbiji samo privid. Suočavamo se sa situacijom koja je po svemu, pa i po vokabularu, slična onoj iz 90-tih godina", smatra Pajtić.

Lider demokrata naglasio je da se vlast u Srbiji do sada tako ponašala prema političkim oponentima, prvenstveno DS-u.

  • Spark

    30.01.2015 08:38
    Sasa Jankovic
    Jedina svetla tacka (pored Sabica) u ovoj fasistickoj kaljugi. Evropa previse stvari tolerise Vucicu (zbog Kosova). Ali proci ce i to.
  • Cane

    30.01.2015 07:46
    Memorija
    Zapamćeno je, Pajtiću, šta ste radili Verici Barać. Jedino si ti zaboravio šta ste sve radili. A ne bi bilo loše da pročitaš ponešto od onoga što je ta žena pisala o vama, pa da onda probaš ponovo da mucaš o devedesetim. I kako te nije sramota da pričaš da je jedini bitan rezultat vaše revolucionarne vladavine od 2000-te povratak u devedesete?! Kakva je ta vaša sjajna vladavina kad je ispalo da joj je jedina alternativa "povratak u devedesete"?! Pusti svoju stranku da se pročisti kroz slobodne i fer stranačke izbore na svim nivoima - da neko normalan dođe na tvoje mesto.
  • ilke

    30.01.2015 05:24
    zacudjen
    na zapadu nista novo opet se ljute ovi sto su izgubili verovatno da im smeta jaka srbija i posten narod
    sve vise vreme prolazi a cini mi se da je sasa jankovic skriveni DSovac

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija