Tadić: Istragom utvrditi istinu o Dikoviću

Istragom će se utvrditi istina povodom navoda FHP o dokumentima koja ukazuju na odgovornost generala Ljubiše Dikovića za ratne zločine na KiM, kaže Boris Tadić.

Istragom će se utvrditi istina povodom navoda FHP o dokumentima koja ukazuju na odgovornost generala Ljubiše Dikovića za ratne zločine na KiM, kaže Boris Tadić.

"Nije bilo sumnje. Sumnje su kasnije usledile po postavljenju generala Dikovića za načelnika Generalštaba", rekao je lider Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije za N1. On je naveo da ne može da donosi zaključke na osnovu utisaka već na osnovu istrage.

"Biće, nadam se, i istraga vezano za podatke koje je Fond za humanitarno pravo izneo. Utvrdiće se istina, a onda ćemo svi zajedno moći da dođemo do zaključka da li sam bio obmanut, odnosno ministar odbrane koji je tada predložio generala Dikovića za načelnika Generalštaba čiji sam predlog prihvatio", izjavio je Tadić.

On je rekao i da nema nepoverenje u službe bezbednosti, kao i da je, kao predsednik, mnogo vremena i energije potrošio da se uspostavi institucionalni sistem kontrole. Tadić ističe i da je u periodu od 2008. do 2012. izvršena ogromna reforma te da je po prvi put formirana obaveštajna zajednica, odnosno koordinacija civilnih i vojnih službi.

Fond za humanitarnu pravo je ponovio da poseduje dokumenta koja ukazuju da je general Diković odgovoran za ratne zločine na KIM što je Ministarstvo odbrane ocenilo kao "nastavak orkestrirane kampanje protiv sistema odbrane".

  • 30.01.2015 09:27
    @Ćevara

    Tebi nije jasno da se moramo sto pre ograditi od tih zlocina tako sto cemo ih i osuditi. To sto su Srbi ne znaci da nisu cinili zlocine. Ako postoje dokazi da jesu, onda od samog starta nisu trebali da hodaju slobodno po ulicama kojima mi normalni hodamo i to preko 15 godina.
    Ja takve necu na slobodi, pa nek su mi i rod.
  • Nezainteresovani Lala

    30.01.2015 09:05
    Nije nego
    Ovde se ne radi o blaćenju naroda, nego o identifikokvanju, hvatanju i osudi ratnih zločinaca.
    Prethodnom komentatoru bih samo poručio da bih ja UVEK hvatao i sudio ratnim zločincima, naročito pripadnicima svog naroda, jer priznaćete za druge i nisam nadležan, jer oni imaju svoje sudove.
    Da li tako razmišlja i o svojoj deci jer su njegova!?
  • Ćevara

    30.01.2015 08:19
    Može jedna informacija za mene neupućenog???
    Koliko novca mesečno prima na svoje račune gospodja NATAŠA KANDIĆ ? Ko je sve plaća?
    Ja ne znam za koje pare bi blatio svoj narod i od njega nonstop pravi ratne zločince????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija