Nastavnici odbili da potpišu kolektivni ugovor, nastavak štrajka

Čelnici sindikata i Ministarstva prosvete nisu potpisali Poseban kolektivni ugovor ali ni sporazum o prekidu štrajka, koji traje treći mesec.
Čelnici sindikata i Ministarstva prosvete nisu potpisali Poseban kolektivni ugovor ali ni sporazum o prekidu štrajka, koji traje treći mesec.

Portparol Unije sindikata prosvetnih radnika Jasna Janković je rekla da su predstavnici sva četiri sindikata odbila da potpišu PKU jer, kako je rekla, ne prihvataju ucenu.

"Ministarstvo nas je uslovilo da uz PKU potpišemo i sporazum o prekidu štrajka", rekla je Janković i navela da sindikati na to ne pristaju i da se štrajk nastavlja.

Ministar prosvete Srđan Verbić na sastanku je poručio sindikatima da nema moralno pravo da potpiše Poseban kolektivni ugovor ako od toga đaci nemaju ama baš ništa.

  • slobodan

    30.01.2015 17:01
    strajk



    PRAVA ODLUKA i u pravo vreme da se stane samovolji i unistenju radnih gradjana i penzionera...diskrimninacijom za potrebe bogacenja onih koji donose sramne odluke.....
  • Petao Sofronije

    30.01.2015 16:07
    Cirkus
    Ni ja ne bih potpisao kolektivni ugovor. Ne skidaju im plate a rade 1/3 radnog vremena manje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija