Olujni vetar i dalje pravi probleme širom Srbije

Snažan olujni vetar pravi velike probleme, naročito u centralnim i zapadnim delovima Srbije, a za sada su zabeležene štete u opštinama Nova Varoš i Svilajnac.
Snažan olujni vetar pravi velike probleme, naročito u centralnim i zapadnim delovima Srbije, a za sada su zabeležene štete u opštinama Nova Varoš i Svilajnac.

U Srbiji je na snazi narandžasti meteolarm koji upozorava na jake vetrove koji će duvati brzinom većom i do 100 kilometara na sat. Narandžasti alarm upaljen je i za regione Pomoravlja i Šumadije, ali se najjači orkanski udari vetra očekuju u Banatu.

Jak olujni vetar u Novoj Varoši odneo je deo limenog krova na zgradi Tehničke škole i izazvao oštećenja na krovu opštine, potvrdio je direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju u tom gradu Miroljub Šapoljić. On je precizirao da je oštećeno oko 100 kvadranih metara krova škole i oko 150 kvadratnih metara krova opštine. "Polomljen je, takođe, i određen broj crepova na zgradi opštine i suda, kao i na porodičnim kućama ", naveo je on.

Snažan vetar, koji od noćas duva u Resavi, čupa i lomi drveće na području opštine Svilajnac, ali nema povređenih i veće materijalne štete, izjavila je porparolka Skupštine opštine Svilajnac Ivana Todorov. Vetar je, pre podne, lomio i čupao drveće u gradskom parku kraj reke u Resavi i kod Hotela "Topoljar", ali i u nekim selima opštine, dodala je ona. Nema povređenih, a ni veće materijalne štete, a radnici Javno komunalnog preduzeća "Morava" su na terenu i uklanjaju polomljeno i počupano drveće, napomenula je Todorov.

I u Novom Sadu danas duva košava, povremeno sa olujnim udarima. Trenutno vetar duva brzinom od 7 do 12 metara u sekundi.

Gradski štab za vanredne situacije u Smederevu upozorio je danas građane na nailazeće udare olujnog vetra na teritoriji Podunavskog okruga i pozvao ih da obezbede terase i krovove, a vlasnike lokala da se pobrinu za tende i spoljni mobilijar. Upozoreni su i građevinari da obezbede objekte, skele i kranove, zbog opasnosti od pada i ozbiljnog povređivanja građana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija