Vučić: Toliko nam dobro ide da mi je neprijatno

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da prvi rezulati ekonomskih mera koje je Vlada preduzela pokazuju neočekivano dobre rezultate, i to toliko da mu je čak i neprijatno da pročita neke od njih koliko su dobri.

"Stvari su nam krenule i bolje nego što smo očekivali", rekao je premijer za TV Pink i dodao da je, između ostalog, uprkos smanjenju plata i penzija, prosečna zarada porasla na iznad 49.000 dinara.

Objasnio je da je to moguće jer je "inspekcija rada ozbiljnije radila svoj posao, što je poreska inspekcija radila bolje svoj posao, tako da je 400 evra prosečne plate nešto što dugo, dugo nismo imali u Srbiji".

Po njegovim rečima, u sprovodenju mera fiskalne konsolidacije stvari su krenule i bolje je nego što je Vlada očekivala, jer su od septembra do decembra 2014. napravljene velike uštede, budžetski deficit je snižen na 6,6 odsto, a očekivalo se da će biti 8,6 odsto.

Vučić je najavio da će Vlada Srbije na sednici u subotu, uz pomoć Svetske banke, "ugasiti preduzeća koja praktično više ne postoje".

  • 09.04.2015 15:56
    neko iz mase
    U kojoj ti zemlji zivis???
  • 28.03.2015 14:34
    darko
    haha izem ti ja prosek gde se racunaju primanja od 10000 din i primanja od nekoliko miliona dinara. racunajte prosek plata po regionalnim delovima srbije. kladim se da 70% gradjana imaju primanja ispod 49000. ili mi se smao cini da mi prosek duguje jos 29000din.
  • bxyz

    12.02.2015 13:19
    ovaj ima temperaturu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija