Naći će se rešenje za radnike firmi koje idu u stečaj?

Ministar privrede Željko Sertić rekao je večeras da će pokušati da se kroz privatizaciju i investicione programe, radnici preduzeća koja idu u stečaj, prebace u druge firme.
Ministar privrede Željko Sertić rekao je večeras da će pokušati da se kroz privatizaciju i investicione programe, radnici preduzeća u kojima je Akcionim planom Vlade predviđeno pokretanje stečaja prebace u druge firme, jer ima nedostatka kvalifikovane radne snage.

Sertić je, gostujući u Dnevniku RTS, istakao da se razgovaralo sa sindikatima i da su napravljeni modeli da bi se sačuvala osnovna socijalna pravna radnika.

Sertić je, navodeći da je Vlada Srbije donela Akcioni plan prema kojem će se pokretanjem stečaja okoncati postupak privatizacije u 188 preduzeća u Srbiji, rekao da tih 188 preduzeća nema nikakvu mogućnost da nađe kupca, da ide u stečaj, a da je reč o 5.000 radnika.

Među tim preduzećima su, kako je ministar naveo, "Kula trans", "Autosaobraćaj", "Ei Niš". "Razgovarali smo sa sindikatima kako bi za svako od 512 preduzeća pronašli najbolji model", rekao je Sertić, istakavši da je Vlada Srbije za preko 65.000 radnika napravila neku vrstu modela privatizacija.

Proces privatizacije upravo kreće i teško je pretpostaviti šta će se događati, rekao je Sertić. "Važno je da svaku privatizaciju uradimo kako treba i borićemo se za svakog radnika, svako radno mesto", dodao je ministar.

Što se tiče pregovora sa Esmarkom o smederevskoj Železari, Sertić je rekao da su oni naporni, da još uvek traju i izneo je očekivanje da ćemo za 10 do 15 dana imati "dobre vesti" za Srbiju.
  • stanko

    01.02.2015 06:07
    35.000 manje
    Fabrike u stečaj, zaposlene u penziju ili na drugu stolicu (SNS-poslušnike), 35.000 manje stanovnika u Srbiji svake godine i održaće se balans smanjenja nezaposlenosti. Pričajte to i dalje nama misleći da smo RETARDIRANI i da ne znamo ni videti šta se dešava.
  • 01.02.2015 02:14
    ovi sto ih salju kući još nešto i znaju da rade a ti što će doći baš ništa i neće imati ni od koga da nauče pa će pronalaziti jaje.
  • hm?

    31.01.2015 22:00
    Siriza dolazi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija