Oko 200 građana na protestu protiv BusPlusa

Oko 200 građana okupilo se danas ispred Skupštine Beograda zahtevajući hitno ukidanje sistema BusPlus u gradskom prevozu i komunalne policije.
Oko 200 građana okupilo se danas ispred Skupštine Beograda zahtevajući hitno ukidanje sistema BusPlus u gradskom prevozu i komunalne policije.

Jedan od organizatora protesta Petar Stanić rekao je da okupljeni građani ne žele da trpe "teror" privatne firme Apeks u čijem je vlasništvu BusPlus.

"Ta firma je posao dobila na skandaloznom tenderu, nakon koga je počela da naplaćuje usluge prevoza za tri puta više novca nego što je to radilo Gradsko saobraćajno preduzeće. Istovremeno, prevoz u Beogradu postaje sve gori od kako je uveden BusPlus", kazao je Stanić.

On je dodao da bi umesto sistema naplate karata, rešenje trebalo tražiti u uvođenju slobodnog javnog prevoza i transportnih taksi, kao što je slučaj u Francuskoj. Prema rečima Predraga Stakića, koji je učestvovao u organizaciji protesta, sistem BusPlus predstavlja "simbol svega najgoreg u Srbiji".

"Ništa ne funkcioniše kako treba u našem društvu. Nas nekoliko nismo više hteli da ćutimo i gledamo kako Komunalna policija teroriše građane. Naš protest nije pitanje izbora, mi moramo sami sebe da branimo", rekao je Stakić.

Učesnici protesta koji su obezbeđivale policijske snage, nosili su transparente na kojima je pisalo "BusPlus dole što pre", "Zahtevamo besplatan prevoz", "Podrška Zaštitniku građana Saši Jankoviću".
Protest ispred gradske skupštine organizovala je neformalna grupa građana okupljena u kampanji Bus=Jednako.
  • gradjanka

    01.02.2015 19:32
    (ne)sloboda kretanja
    Bio je jos jedan protest juce, trebali su da se udruze. Bice bunta kad komunalci nastave da hapse ''drzavne neprijatelje br.1'' - nezaposlene sto se od muke svercuju.
  • 01.02.2015 17:11
    Malo
    se građana okupilo. Očigledno mediji "rade svoje", tj. gledaju svoja posla i po naredbi ne objavljuju blagovremeno pozive!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija