Diković tvrdi da je sprečavao ratne zločine

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković negirao je sve optužbe nevladine organizacije Fond za humanitarno pravo.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković negirao je sve optužbe nevladine organizacije Fond za humanitarno pravo.

On je rekao da nikad nije organizovao, učestvovao, niti na bilo koji način podstrekavao na činjenje ratnih zločina na Kosovu.

"Koliko god sam mogao, sa svojim oficirima sam činio da se zločini spreče", istakao je Diković u gostovanju na televiziji Pink i to ilustrovao podatkom da je 1999. godine uhapsio 15 pripadnika 37. motorizovane brigade Vojske Jugoslavije i predao ih na dalje postupanje tužilaštvu.

Diković je rekao da je, kada je u januaru 2012. godine FHP prvi put izneo optužbe protiv njega podneo tužbu protiv direktorke te nevladine organizacije Nataše Kandić, a do sada je ćutao jer je hteo da sve ide kroz legalne državne institucije. "Nemam nameru da se krijem iza Vojske Srbij, ili bilo kakve institucije. Žao mi je svih žrtava, svih koji su stradali nevino na prostoru Kosova i Metohije", rekao je Diković

Fond za humanitarno pravo saopštio je da poseduje dokumente koji ukazuju na to da je načelnik Generalštaba Ljubiša Diković direktno odgovoran za ratne zločine.

  • 03.02.2015 15:25
    aha....
    kao onaj sto je cuvao Jevreje - stajao na kuli s puskom...
  • major Jovanović

    03.02.2015 13:55
    hej generale !
    ako si tako čist kao što kažeš, onda lepo izađeš i staneš na crtu sa fhp-om i otvorite karte. iz trke će neko izaći kao pobednik. a ko je to? prema tome, izađi i očetkaj ih ako si nevin, ne dozvoli da te blate. a ako nisi čist (što će biti radije) , e onda se spremi za air serbia avion, šeki je ostavio praznu ćeliju pa da se odmoriš malo.
  • 03.02.2015 12:35
    Ma da spasavao si ih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija