Ponovo odloženo suđenje za iznudu 20.000 evra

Pripremno ročište na ponovnom suđenju trojici okrivljenih za pokušaj iznude 20.000 evra od novosadske lekarke pre četiri godine, odloženo je usled nedolaska branioca jednog od optuženih.
Pripremno ročište na ponovnom suđenju trojici okrivljenih za pokušaj iznude 20.000 evra od novosadske lekarke pre četiri godine, odloženo je usled nedolaska branioca jednog od optuženih.

 

Suđenje u novosadskom Višem sudu odloženo je zbog ranije preuzetih obaveza jednog od branilaca, pa je pomereno za 31. mart. Optuženi nisu ni privedeni iz zatvora u Sremskoj Mitrovici.

Podsetimo, sada bivši profesor biohemije u Srednjoj medicinskoj školi "7. april" u Novom Sadu Marko Vuković (37) iz Bačkog Maglića, Dejan Aleksić (22) iz Veternika i Bojan Prica (33) iz Čerevića osuđeni su sredinom 2012. godine ukupno na 16 godina zatvora. Presuda je osporena odlukom Apelacionog suda i naloženo je ponovno suđenje, ovog puta pred većem kojem predsedava sudija Višeg suda Slobodanka Gutović, prenosi Dnevnik.

Okrivljenima, s Vukovićem na čelu, pripisuje se da su u oktobru 2010. godine pokušali da iznude novac pretećim porukama putem mobilnog telefona i pismima ostavljenim ispod otirača pred ulaznim vratima lekarkinog stana. Oni se terete da su pretili da će, ako se ne udovolji njihovom zahtevu, nauditi njoj i članovima njene podrodice. Da bi ostavili što jači efekat, iznuđivači su u porukama, navodno, navodili precizne detalje iz života njenog sina, kom je Vuković, kao i optuženom Aleksiću, bio profesor dok su se školovali u Medicinskoj školi u Novom Sadu.

Vuković, koji je lekar po struci, tereti se da je skovao plan o otmici, od koje je vremenom odustao, pa je odlučeno da se pretnjama pređe na ucenu koleginice za 20.000 evra. Njemu se stavlja na teret da je prikupio detalje o životu njenog sina, koji je posle mature nastavio studije u Americi.

Vuković se takođe tereti da ja angažovao bivšeg učenika Aleksića da prikupi podatke o svom školskom drugu, lekarkinom sinu. Preteće poruke dolazile su, navodno, s mobilnog telefona optuženog Price.

  • Ronac

    03.02.2015 15:40
    Kakve budaletine. Visoko obrazovani ljudi i šta rade, kreteni a za profesora nemam reči. Užas. Podrška doktorki, drago mi je što nije pala na niske trikove, nije dozvolila da je izmanipulišu.
  • 03.02.2015 10:00
    Pa sta ce njima branilac ako je jasno da su sve to navedeno pocinili,sta tu ima da se doda ili oduzme.Presuda po kratkom postupku i kraj.Ako se oduzi proces,nesrecna zena ce morati da dokazuje da ONA nije kriva
  • Al Capone

    03.02.2015 09:26
    Advokatska mafija
    Kad procitam ovakvu vest ne pada mi na pamet nista drugo nego da kazem: ADVOKATSKA MAFIJA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija