Uhapšeni novosadski carinici

Trojica carinika angažovana na železničkoj stanici u Novom Sadu privedena su zbog sumnje da su zloupotrebili položaj, i oštetili budžet za osam miliona dinara.
Trojica carinika angažovana na železničkoj stanici u Novom Sadu privedena su zbog sumnje da su zloupotrebili položaj, i oštetili budžet za osam miliona dinara.

Oni su osumnjičeni da su od januara do novembra 2013. godine prilikom carinjenja robe azijskog porekla određivali i primenjivali nižu carinsku osnovicu za obračun dažbina.

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a zbog toga je, kako se navodi, privela dvojicu aktivnih i jednog penzionisanog carinskog službenika za koje je utvrđeno da su u 41 slučaju pogrešno obračunali dažbine stranim preduzećima koja su registrovali kineski državljani.

Privedeni carinski službenici su na taj način pribavili i sebi i vlasnicima privatnih firmi protivpravnu imovinsku korist, a sve na štetu državnog budžeta.

Sva trojica su uz krivičnu prijavu privedena na saslušanje u Više tužilaštvo u Novom Sadu, nakon čega je Tužilaštvo odredilo pritvor za dvojicu carinskih službenika, dok je jedan pušten da se brani sa slobode.

Uprava carina navodi da je na ovaj način, zajedničkim radom sa pripadnicima MUP-a, nastavila uspešnu borbu protiv korupcije u svojim redovima.

Službenici Uprave carina će nastaviti da u saradnji sa policijom prikupljaju podatke koji će doprineti da se otkrije identitet onih koji su na isti ili sličan način oštetili budžet Srbije, navodi se u saopštenju.
  • milijada

    04.02.2015 12:42
    uhapseni novosadski carinici
    ko garantuje da su ti navodi tačni.možda je to još samo jedna nameštaljka poštenim ljudima. nismo baš svi korumpirani a ipak budemo kažnjeni
  • moj deo

    04.02.2015 07:39
    Neka su ih uhapsili pa će drugi put dobro naučiti da "zarada" mora de se deli.
  • !!!

    03.02.2015 23:12
    -
    zlatibore pitaj taru

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija