Lažni inspektori obilaze menjačnice

Poreska uprava je saopštila da se u Beogradu pojavilo nepoznato lice koje se lažno predstavlja kao poreski inspektor ovlašćen za kontrolu rada menjačnica.
Poreska uprava je saopštila da se u Beogradu pojavilo nepoznato lice koje se lažno predstavlja kao poreski inspektor ovlašćen za kontrolu rada menjačnica.

On sa lažnom inspektorskom legitimacijom i lažnim nalogom za terensku kontrolu ulazi u menjačnice i oduzima novac zbog navodnih nepravilnosti u radu.

Uprava je pozvala zaposlene u menjačnicama da proveravanjem legitimacije obavezno provere identitet poreskog inspektora kao i da se u slučaju sumnje u njegov identitet obrate na telefone Poreske uprave.

Prema postupku rada, terenska kontrola počinje bez dostavljanja naloga, popisu blagajne moraju prisutvovati dva poreska inspektora koji sačinjavaju zapisnik koji se odmah uručuje ovlašćenom menjaču, odnosno prisutnom radniku menjačnice.

U toku terenske kontrole menjačkog poslovanja poreski inspektor može, uz potvrdu, privremeno oduzeti efektivni strani novac, čekove, dinare, predmete, isprave i dokumentaciju, ako postoji osnovana sumnja da su upotrebljeni ili nastali izvršenjem krivičnog dela ili prekršaja.

U slučaju sumnje u identitet lica koje vrši kontrolu radnici u menjačnicama mogu se obratiti na telefone Poreske uprave za područje Beograda na broj 011/ 206-16-56, Novog Sada na 021/427-107, Kragujevca na 034/356-805 i Niša na broj 018/ 242-290, navedeno je u saopštenju.
  • Sale

    06.03.2022 12:38
    Menjačnice
    Biće zatvaranja menjačnica do juče je bilo more deviza sad fora dajemo po 200 eura takve menjačnice treba zatvoriti i zabraniti im rad!
  • 03.02.2015 16:49
    Ipak
    biće da je to neki njihov obavljao "dopunski rad" privatno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija