Zahtevi za povraćaj za bebi opremu do 18. februara

Zahtevi za refundaciju poreza na dodatu vrednost (PDV) za kupovinu hrane i opreme za bebe moći će da se podnesu do 18. februara, saopštila je Poreska uprava Srbije.
Zahtevi za refundaciju poreza na dodatu vrednost (PDV) za kupovinu hrane i opreme za bebe moći će da se podnesu do 18. februara, saopštila je Poreska uprava Srbije.

Kako se navodi na sajtu Poreske uprave, pravo na povraćaj PDV može se ostvariti do iznosa od 72.756 dinara, odnosno u iznosu do 41.574 dinara u prvoj godini života bebe, a od prve do navršene druge godine u iznosu do 31.181 dinar.

Pravo na refundaciju PDV za kupovinu hrane i opreme za bebe, imaju roditelji i staratelji koji prošle godine nisu zaradili više od 997.799 dinara, odnosno 83.149,92 dinara mesečno i nemaju imovinu vredniju od 24,3 miliona dinara.

Povraćaj PDV može se dobiti na mleko za odojčad, kašice, krevetac, kolica, stolice za hranjenje, stolice za kola i pelene. Zahtevi se podnose u jedinici Poreske uprave u opštini u kojoj podnosilac ima prebivalište.

O zahtevu se odlučuje u roku od 30 dana od ponošenja zahteva, a refundacija PDV na račun kupca hrane i opreme za bebe, vrši se u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja Upravi za trezor.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija